Corn Fritters

Mais for mai!

For mange år siden var jeg utvekslingsstudent i USA, og ble plassert i Midtvesten, midt i ‘The Corn Belt’. Jeg bodde i en liten by oppkalt etter indianerhøvdingen Keokuk, som hadde solgt hele landsbyen sin på bredden av Missisippi for noen kasser whiskey, sies det.  Vi spiste mais til frokost, lunch og middag. Det var kokt, stekt, grillet og malt mais. Maissuppe, maisgrøt, maiskaker, ‘corn on the cob’ og ikke minst ‘corn fritters’. Fritters kommer i mange varianter og betegner en slags burger laget av alt annet enn kjøtt.

Corn fritters er supergodt, og de fleste forelsker seg i dem ved første bit. Helst skal du bruke fersk mais som du koker eller griller først, for så å skjære av maiskornene med en skarp kniv. Mais på boks blir ofte for fuktig og frittersene blir altfor løse (men, jeg brukte det idag, så det gikk faktisk bra, med hjelp av litt maisstivelse)  Kjør kornene kjapt i en food processor, eller grovhakk dem på en fjel, før du blander med litt mel (evt. maismel), stivpisket eggehvite, pisket eggeplomme, salt og litt kajennepepper. That’s it. Stek dem i smør, for mais og smør elsker hverandre, og olje blir ikke det samme.

Serveres sammen med en salat til lunsj, eller med grillet eller stekt kylling til middag. Idag hadde jeg kylling til, stekt med løk, hvitløk, pomodoro (italiensk tomatmos) og aspargesbønner, krydret med pepper, salt, fersk timian og kajenne.

OPPSKRIFT

4 maiskolber

2 ss mel

2 ts salt

1/4 ts kajennepepper

2 stivpiskede eggehviter

2 piskede eggeplommer

Kok eller grill maisen (ca 8 min) og skjær av kornene. Grovhakk dem før du blander med stivpisket eggehvite, pisket eggeplomme, mel, salt og papper.

Varm opp en stekepanne og ha i smør. Stekes på middels varme til de bli stive nok til å snus, og passe stekt. Ikke lag for store ad gangen, en spiseskje holder. Bruk en god og bred stekespade så du klarer å få hele kaken på den før du kjapt vipper dem over.

Spises rykende varme.

Yummy!

0 thoughts on “Corn Fritters

  1. Jeg også, må innrømme at jeg fortsatt spiser mais rett fra boksen 😉 med god hjelp fra alle barna, har sådd mais vert å i grønnsakshagen med heller dårlig resultat, men skal prøve din boksvariant, her nede er hele kolber sinnsykt dyrt, og så skal jeg huske på og stelle godt med maisen i hagen 🙂
    Gleder meg til å prøve !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *