HELLAS

 

De greske øyer er mitt favoritt reisemål. Hellas er også som mitt annet hjemland, og der jeg virkelig lærte å sette pris på god mat og matkultur. Hele historien om mitt forhold til Hellas kan du lese her.

BACK TO NAXOS 

Om få uker er vi tilbake, og her er smakebiter på hva jeg gleder meg til.

Choriatiki, som betyr landsbysalat. Basisen er solmodne tomater, agurk, oliven, løk, paprika, fetaost, sitron, olivenolje, oregano og salt. Noen ganger følger det med kapers, salat og andre urter.

Tzatziki, nybakt brød og en halvkilo husets vin er alltid på bordet når vi spiser ute. Husets vin varierer, men her på Naxos er den svært god, og jeg bestiller alltid lys. På gresk bestiller man lys eller mørk i kilo når man snakker om husets vin. En kulturell tradisjon.

Stemningen er alltid god

Havets fristelser er herlig snacks til for eksempel ouzo i solnedgangen:

Smaker nydelig med isbiter som gjør den melkehvit i glasset.

Grillet blekksprut er en delikatesse av de sjeldne.

Sprøstekte sardiner smaker herlig med litt skvist sitron

Ferske kråkeboller rett fra havet til lunsj

Å sitte ved det blå blå havet å bare leve i nuet, med alle sansene kjælt av luktene, lydene og solen er lykken i Hellas.

Det greske kjøkken er blant verdens sunneste. Masse deilige grønnsaker, og mitt favoritt tilbehør er kokte grønnsaker; Laxhanika.

En av mine favorittkokker serverer oss av og til hjemmelaget iskrem med syltet/kandisert appelsin. Noen ganger ifølge med søt og frisk vannmelon også. Mmmm…

Finner du en liten flekk av en landsby, finner du også noen stoler og bord, en kokk og litt mat. Laget med kjærlighet & tradisjon, servert med gjestmildhet og varme.

0 thoughts on “HELLAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *