Bær- og sjokolademuffins

IMG_9246

Disse bakte jeg for å feire bursdag under en laaang skitur tvers gjennom hele Nordmarka fra nord til syd. Muffins er et utrolig koselig ord forresten. Litt sånn kosebamseaktig. Dette er en super måte å lage porsjonskaker på til frakt i små skisekker. Bak i vei og fyll fryseren til alle slags turer! De tiner jo raskt i denne størrelsen.

Muffinsene smakte så himla godt at jeg ble bedt om å blogge dem! Fordi jeg måtte bake påny har jeg tillatt meg å teste ut en grovere variant. Jeg erstattet noe av melet med havregryn og kruskakli, og det ble innmari godt, faktisk mye bedre synes jeg. Nå liker jeg grove brød og kaker, og var inspirert av klimuffinsene til Kaffebrenneriet. Som sunnhetsapostel må jeg jo alltid søke en sunnere løsning, ikke sant? Men, her er varianten med bare hvitt mel.

2013-03-12

OPPSKRIFT (12 muffins i store former)

2 store organiske egg

125 g sukker

125 g meierismør

150 g yoghurt (Biola eller gresk type)

250 g hvetemel (eller 150 g hvetemel og resten havregryn og kruskakli)

1 ts bakepulver

125 g frosne skogsbær (du kan bruke epler, kirsebær eller andre bær og frukt)

100 g hakket kokesjokolade

Forvarm stekeovnen til 200C.

IMG_9235 IMG_9234

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør inn yoghurten og sikt i melet og bakepulver. Rør inn smøret og ha tilslutt i bærene og kokesjokoladen som du har hakket opp med en stor kniv. Fargen blir litt alien stilig lilla he-he. Bruk en spiseskje og en liten slikkepott til å fylle formene (som du evt. smører på forhånd).

Stekes midt i ovnen i ca 25 min. og spises lunkne, når de litt store sjokoladebitene smelter som dyp fløyel på tungen, akkompagnert av pirrende bærsafter.

IMG_9255

NAM!

5 thoughts on “Bær- og sjokolademuffins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *