Fast-Fisk

img_3210

I betydningen Fast Food men også fast i fisken, sunn, næringsrik og GOD. Dette må være verdens enkleste og hurtigste måte å tilberede et helt måltid basert rundt fisk og supersunne grønnsaker. Det tar circa et kvarter!

IMG_9203-001

OPPSKRIFT

Frosne fiskefileter (torsk, laks, steinbit eller hva du liker.)

Purre

Gulrøtter

Brokkoli

Blomkål

Spinat

Små mandelpoteter i skiver

Aspargesbønner

(grønnsakene er nevnt som gode eksempler på hva du kan bruke)

1/2 sitron

Grovsalt & nykvernet pepper

Olivenolje

IMG_9191

IMG_9195

Slik gjør du:

Skaff deg en bambussteamer fra en innvandrerbutikk. De er billige. Deretter bør du ha en wok. Sett steameren i woken og fyll på med varmt vann til det såvidt når bunnen av steameren. Legg fisk i første etasje og grønnsaker i andre etasje.  Dryss litt salt på. Sett på lokk å la dampe til mørt. cirka 10-15 min.

IMG_9193

FINITO!

Dryss gjerne på kryddergrønt, salt og fin olivenolje under servering. Fordi råvarene er gode, (det bør de være), vil dampingen ha gjort ingrediensene optimalt smakfulle. Olje, sitron og salt fremhever de sunne og gode smakene til det ypperste. Selv Hellstrøm vil ikke ha noe å utsette på dette, for som han sier: Er du usikker og uerfaren: Keep it simple. (ikke sitatrett, men han og andre gode kokker er enige i det) Har du gode råvarer er det meste gjort.

Dryss gjerne litt ristede pinjekjerner over. Om du vil kan du ‘bygge ut’ retten ved å erstatte olje/sitron med Hollandaisesaus, eller smørsaus (smelt smør, bland med fløte en dash sitron og persille eller gressløk) osv.

Ikke minst er dette mat du blir ganske mett av, på få kalorier.

Bingo!

3 thoughts on “Fast-Fisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *