Potetlomper

Å bli servert hjemmelagde potetlomper er så sjeldent at det blir eksotisk, i pølse-i-lompe landet Norge. Deigen er ganske klissete, omtrent som barndommens sølekaker.

De er derfor vanskelige å kjevle ut, men prøv å klapp dem flate. Bruk en bred stekespade og legg dem rett på glovarme elektriske kokeplater, eller i en varm panne, uten smør, men med et lett meldryss. Melet lager de karakteristiske sorte flekkene. De skal heve seg en smule, og smaker best rykende varme med meierismør, eller geitost, eller nyplukkede blåbær…

Jeg lover deg, serverer du dette blir du husket for livet som et deilig barndomsminne.

OPPSKRIFT:

5 poteter

1/2 ts salt

rugmel

Evt. hvetemel

Skrell potetene, og kok dem godt. Avkjøles før de moses sammen med salt og nok rugmel til at deigen blir så fast at du klarer å jobbe med den.  Kost av overflødig mel og stek dem som nevnt i tørr panne. De nystekte lompene kan pakkes inn i et glasshåndkle for å holdes myke.

med smør, sukker og kanel...

 

0 thoughts on “Potetlomper

 1. høres og ser deilig ut ! ser på siden din at du har skrevet en bok om supermat: spennende ! håper det blir masse innlegg her 😉

  1. Heisann! Gratulerer som min aller første leser og tusen takk! (Jippi jeg fikk det til, men kløner litt ennå med redigeringen..)
   Jo, jeg har skrevet boken SUPERMAT utgitt på Kagge forlag i 2006, og fortsatt å få via Bokklubben Nye Bøker. Jeg lever etter det jeg selv skriver, og kan love deg jernhelse, slank og sprek kropp mens du koser deg med god mat. Her er boken:

    1. Har sett noen blogger om supermat og jeg synes det er veldig interessant, kan nok ikke bli helt 100% (siden jeg ikke bor alene) men skal nok ikke se bort i fra at jeg må lese boka og endre noen livsvaner… 😉

     1. Min ide om supermat er ikke så eksotisk som de mer trendy. Du behøver ikke gå til innkjøp av (dyre) underlige frø og hamppulver, men holde deg til nordiske og vanlige europeiske råvarer. Noe av det aller beste du kan få i deg er for eksempel brokkoli, yoghurt, linser, sild, havregryn, skogsbær og kål 🙂 Og da blir SUPERMAT både billig og enkelt, ikke sant 🙂
      Dette er forøvrig alle seriøse ernæringsforskere enige om.

  1. Tusen takk! De fleste oppskriftene har jeg elektronisk, det samme gjelder endel tekst og bilder fra mitt lager av tidligere artikler etc. Skuffen min er full! Ellers prioriterer jeg å sette av en time daglig til matlaging. Jeg synes det er noe av det viktigste i livet å spise godt, sunt og sosialt. Da står kameraet på benken, klart til å knipse. Kjempegøy! Å skrive går som regel ganske fort, mens jeg allikevel siter foran PCn. For meg er blogging og annen fritekst rene oppvarmingen eller tøyingen mellom jobbskrivingen. Og, som en klok fyr har sagt. ‘Har du ikke tid til å leve sunt, må du sette av tid til å bli syk senere’.
   Har du sett at jeg har tatt med Nordmarksprodukter? Se under verdens beste ost 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *