Yoghurt med frukt og nøtter

Etter å ha bodd i Hellas i noen år er jeg blitt avhengig av yoghurt, og godt er det! Noen av verdens sunneste og lengslevende folkeslag spiser yoghurt hver dag! Og det gjør jeg også 🙂

Jeg har mange måter å bruke yoghurt på, men skålen under spiser jeg omtrent daglig som mellommåltid. Du kan godt servere den som dessert. Bare husk å bruke Biola eller annen naturell type med probiotiske bakteriene.  Lactobacillus-bakteriene er hele vitsen med yoghurt, både med hensyn til smaken og sunnheten.

Oppskriften varierer jeg litt etter hva jeg har i huset, men det skal være en miks av sitrus/syrlig, honning, nøtter og kanel. Alt som er i denne skålen er superdupermat. Optimalt rett før du skal trene er det også, fordi det er lettfordøyelig og gir deg alt du trenger for en løpetur.

OPPSKRIFT:

1-2 dl Biola yoghurt naturell

1 ts flytende honning (jeg er spesielt glad i Acasiehonning)

1 ts kaneldryss

4-5  grovknuste valnøtter (mandelflak eller andre nøtter)

1 ss granateplekjerner (eller en 1/2 skvist sitron eller noen terninger grapefrukt)

1 ss knuste linfrø (Omega 3 boost)

Jeg kunne skrevet om alle mikronæringstoffene, mineralene, vitaminene, proteinet osv. som spiller på lag i denne unike blandingen, men det er så mye at det vil fylle en hel side med vitenskapelig tungt stoff. Trust me, dette er en bombe for helsen! Bland lett med en teskje og nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *