Indisk Kyllingcurry

Ojsann! Tenker du kanskje. Å smelle sammen en inder sånn midt på en hverdag høres kanskje ambisiøst ut, men tro meg, det er som brødbakst. Har du gjort det noen ganger sitter det i hendene og det går raskt.  For nybegynnere anbefaler jeg på det varmeste Madhur Jaffreys kokebok ‘Indisk Mat’  (jeg har den på svensk, og kjøpte den for flere år siden etter at forfatteren og gourmeten Torgrim Eggen anbefalte den.) Den er idiotsikker.

Egentlig ville ungene ha sashimi idag, men siden vi bor ganske avsides er det ikke bare å stikke bort på super’n å handle.  Vi har en velutstyrt og kjempekoselig Landhandel her i Sørkedalen, men før jeg lager middag tar jeg en kikk i kjøleskapet for å se hva vi har, og bestemmer middagsrettene deretter. Økonomisk ;-). En inder krever ganske basic råvarer, men et eksotisk krydderutvalg, og det har jeg nok av! Krydder er gøy!

Dessuten, siden jeg er litt helsefreak: Indisk curry er skreddersydd dagen idag, minus 15 iskalde, og ungene skal i bakken på ski. De (og vi) må ha en varmende, mettende og næringsrik helsebombe som ikke legger seg som en stein i magen, men får hele kroppen til å si YESS! All hvitløken, ingefæren, løken og krydderet er rene dynamitten mot luskende basselusker. Og to fordeler til: Det er morsomt å lage (den lille kjemikeren får utfolde seg), det er billig og den smaker enda bedre dagen derpå.

Da setter vi igang!

Her er oppskriften (som dere ser  er den velbrukt…)

1: Skjær 4-5 kyllingfileter i passende stykker og legg dem i en bolle

2: Mal din egen spisskummin (det gjør stor forskjell). Kjøp altså hele spisskumminfrø (kalt jeera på indisk) og rist dem i en tørr panne til de dufter himmelsk. Mal dem i en morter å ha på tett glass.

 

3: Miks i et lite glass 1 ts spisskummin (den du har malt selv) /2 ts gurkemeie ( eng: turmeric, indisk: haldi), 1/4 ts cayennepepper, 1/2 ts malt koriander, 1/2 ts salt og  nykvernet pepper (Garam masala skal alltis spares helt til slutt)

 

4: Bland kryddermiksen i kyllingen å la stå en time.

 

Mye løk, hvitløk og ingefær må til!

5: Finhakk 2 løk i én bolle og 5 cm fersk ingefær, 5-6 fedd hvitløk og 1 dl vann i en annen.

6: Varm opp en wok. Her er min gode gamle jernwok og favoritt hullsleiv fra Bali. Jeg bruker ofte rapsolje.  Bruk bare ikke olivenolje til asiatisk mat, det blir helt feil smak.

7: Brun kyllingbitene og legg dem deretter til side.

8: Brun løken (ha i mer olje om nødvendig) til myk og gylden

9: Tilsett ingefær/hvitløk/vannmiksen å la putre litt.

10: Krydre med 1/4 ts gurkemeie, 1 ts spisskummin, 1 ts koriander og 1/4 ts cayennepepper. Rør om i 20 sek.

11: Tilsett en boks finhakkede tomater (jeg foretrekker italiensk Pomodoro, bruk da 1/2 flaske), å la putre under omrøring ca 4 min.

12: Ha i 4 ss yoghurt (helst gresk eller Biola naturell), en skje ad gangen

13: Ha i kyllingen (inkl. kjøttsaft), 3 dl vann og 1 ts salt. La putre på svak varme under lokk i ca 20 min.

14: Ha i 1 ts Garam Masala (indisk kryddermiks) og 6 ss kremfløte. Varm forsiktig opp.

Serveres med basmatiris, gjerne mango chutney og en salat til.

Herlig!

 

 

0 thoughts on “Indisk Kyllingcurry

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *