Safranpærer med kesam

Disse nydelige pærene la jeg på glass rundt juletider, og jeg håper de tåler å stå litt (oppbevares kjølig). De er så utrolig vakre, og gjør seg godt med noe hvitt og kjølig ved siden av, da de smaker mektig av safran, kanel og sukker. Dette luftige hvite var i dag kesam vanilje, men pisket krem eller vaniljeis gjør også susen. De er også kjempegode med bringebærsaus. Mos da bare frosne bær som varmes opp med litt sukker, siles og kjøles.

En gammeldags juledessert.

SUKKERLAKE

8 faste pærer

1/2 liter vann

1/2 dl sukker

1 dl honning

1 kanelstang

1 brev safran støtt sammen med en sukkerbit i morter og blandes i laken.

 

INGEFÆRPÆRER

Om du ikke har safran kan du lage ingefærpærer. Da erstatter du safranen med ca 2 ss skrellet finhakket fersk ingefær, og honningen med 1,5 dl sukker.

 

SLIK GJØR DU:

Skrell pærene forsiktig så du ikke ødelegger stilken. Skjær av en liten skalk nederst så de kan stå på en asjett. (Det tar seg lekkert ut!) Sett dem i en stor kjele og hell laken over. La det hele koke på meget svak varme i 25-40 min. Pærene skal bli helt myke men ikke koke istykker. La dem bli kalde i laken. Serveres de neste to dagene, fryses ned eller haes på glass i laken som jeg har gjort.

Oppskriften er fra min yndlingsbok til jul:

 

 

Nydelige bilder, oppskrifter og tekst. Praktfull bok! (Gyldendal har den på norsk)

0 thoughts on “Safranpærer med kesam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *