Hverdagsfisk i festfarger

Fisk er godt og jeg forsøker å servere så mange ulike sorter på så mange måter som mulig. Noen ganger er det så enkelt som å kutte opp en Salmalaks på 10 sekunder, andre ganger er det filetering og flere trinn med kokkekunst for å komme i mål med en suppe. Til hverdags har jeg funnet en genial formel på raskt og billig, på sunnest mulig måte. Det vanskeligste er å finne fiskekaker som holder mål. Selvsagt kan man lage kaker selv, men nå snakker vi om mor i tidsklemma og unger som skal fóres på under halvtimen. Idag fant jeg Lofoten 80 % kveite og ørretkaker. De smakte faktisk fisk, og hele biter med rent fiskekjøtt avslørte ærligheten.  Vi skal være mektig stolte av Lofoten, som gir oss verdens beste fisk og sjømat.

Idag ble menyen en fest av smak, farger og næring, som gikk ned på høykant hos sultne tenåringsgutter og en matglad husfar.

Lofoten 80% fiskekaker

Revet gulrot i søt sitrondressing

Hjertesalat med Elizabeth’s vinegraitte

Søte minitomater

Blomkålpure Perselleri (et navn jeg fant på nå)

 

Sistnevnte ble sabla god, og jeg anbefaler den på det sterkeste!

Søte og gode!

Her er oppskriften til 4 personer:

Fiskekakene legges i en bambussteamer, som du får kjøpt i diverse innvandrerbutikker. De er geniale, koster nesten ikkeno’ (under 50 lappen) og gir deg et vell av muligheter. Legg fiskekaker, fiskefileter eller kyllingfilet i første etasje, salte og pepre om nødvendig, skvis litt sitron og olje over. Har du fiskekaker som idag, kan du la dem være som de er, naturelle. I andre etasje legger du det du ønsker av grønnsaker, som for eksempel purre, gulrot, brokkoli og  bønner i passende  biter.  Strø evt. havsalt, pepper, olje og sitron på dem også. Legg hele bambustårnet i en wok, hell på kokende vann og la det dampe til ferdig, ca. 10-15 min. Voila!

 

GULROT MED SØT SITRONDRESSING

3 gulrøtter, skrelles og rives

saften fra 1 sitron

1ss rørsukker

jeg bruker økologiske gulrøtter, sukker og sitron. Gir definitivt bedre smak og samvittighet. Rør sukkeret helt ut i sitronjuicen før du blander den godt inn i de revne gulrøttene.

 

 

Ikke så pen, men veldig praktisk med en tut som kan lukkes,

 

ELIZABETHS VINEGRAITTE

Her har råvarene ALT å si.

2 dl fin olivenolje

saften av 1 sitron

1-2 ts acasiehonning (eller 2 ts sukker)

1 ts Maldon salt

1 ts nykvernet sort pepper

2 ts Maillet sennep, fin eller grov

Jeg pleier å slumpe litt, så smak deg frem til det riktige forholdet mellom salt, surt og fett. Oppevares på en hendig flaske og oppbevares i kjøleskap. Jeg lager alltid en god porsjon så vi har ferdig. Etter å ha smakt denne vil du aldri mer kjøpe ferdiglaget dressing.

 


BLOMKÅLPURÉ PERSELLERI

 

1/2 blomkål

1 persillerot i skiver

ca 10×3 cm  sellerirot i biter

ca 2 dl helmelk

2 hvitløksfedd

salt/hvit pepper

evt. dill

Skrell rotgrønnsakene og rens blomkålen for blader.  Legg alt i en kjele og kok på svak varme til alt er mørt. Mos med en stavmikser til luftig konsistens.

 GOD MIDDAG!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *