Lun Rødbetsalat

Det er noe dekadent deilig med rødbeter. De minner meg om dyprød fløyel. Fargen er så intens og rik, smaken så sterk og mild på samme tid som nettopp burgunder fløyel. Her lar jeg den få følge av rødløk og mørkegrønn babyspinat, sart timian og smuldrende, skarp fetaost av geit og et dryss med valnøtter. Smaken av jord, i alle dens nyanser. Sterke smaker som kler hverandre, også fargemessig. Sunt som rakker’n i tillegg.

OPPSKRIFT:

2-3 medium rødbeter

1 pose babyspinat

2 rødløk i tynne skiver

1-2 ss fetaost

1 ss olivenolje

Maldonsalt og grovkvernet pepper

Noen timiankvister

3-4 valnøtter

Kok rødbetene ca. 30-40 min i lettsaltet vann, skrell og skjær i pene firkanter. Varm olivenoljen i en sufflepanne, ha i rødløken og stek den myk på medium varme før du har i spinaten. Når den har falt legger du i rødbetene og fetaosten.  Krydre etter smak. Rør forsiktig rundt og la det bli gjennomvarmt for du serverer med ferske timiankvister og valnøtter. Sett frem en god Balsamico for de som liker det.

vask rødbetene forsiktig og kok dem med stilken intakt, så unngår du at de lekker mye farge.

 

0 thoughts on “Lun Rødbetsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *