Enkel Tomatsuppe

Toro tomatsuppe er visst Norges mest solgte suppe. (Sukk.) Her er varianten som smaker likt for de som ikke vet bedre, men svært mye bedre for de som vet bedre.  Denne varianten er mye, mye sunnere selvsagt, og serveres helst med fiberrik makaroni. Suppen tar 5-10 min. å lage, akkurat den tiden du trenger for å koke opp makaroni!

OPPSKRIFT:

2 ss smør

ca 1 dl hvetemel

lettmelk

2-2 ss tomatpure

en boks tomater (kjøres i blender til fin) eller tilsv. mengde pomodoro

grønnsakbuljong (jeg bruker Knorr buljonggelé)

salt & pepper

evt: 1-2 ts Adjika (se under snacks)  eller annet sterkt krydder (chili?) for de som vil ha litt piff.

Bruk en tykkbunnet kjele og varm opp smøret på svak varme. Dryss i mel mens du visper godt, til smøret ikke kan absorbere mer. Hell i melken litt etter litt mens du pisker med en spiralvisp (dette er rett og slett hvit saus, eller bechamel som det også heter). Sausen skal være litt tykk. Ha i puré, buljong utrørt i 2-3 dl varmt vann, og pomodoroen (tomatboksen). Rør evt.  inn mer vann til ønsket tykkelse og krydre etter smak.

Barnas yndlingssuppe!

0 thoughts on “Enkel Tomatsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *