Hummus tahini

Yngve Ekern la ut denne oppskriften i Aftenposten etter å ha kalt Hummus den nye Guacamolen. Jeg nærmest løp og kjøpte ingredienser, som allerede var nesten utsolgt på Meny. Tydelig at fyren har taket på oss 🙂 Jeg har smakt MYE Hummus, ikke minst fordi vi bodde i Dubai noen år, men aldri har jeg smakt bedre enn denne.

Anbefales på det sterkeste altså. Ingrediensene har mye å si, følg derfor oppskriftens anbefalinger for best resultat.

HUMMUS A’LA EKERN

1 liten kartong kikerter – varmes

3 ss grønne oliven (gode, ikke marinerte)
2 ss tahini fra ristede sesamfrø
2 ss god olivenolje
1/2 ts timian
2 fedd hvitløk
1/2 sitron
litt paprikapulver (ungarsk)
salt & pepper
extra olivenolje/kikertvann

Ingredienser:

Tahini kjøpte jeg på Helsekost, økologisk og laget av ristede sesamfrø. Den lukter og smaker nesten som peanøttsmør, og det finnes tahinipaste som smaker og lukter hoggorm, så pass på!

Kikerter fant jeg på liten kartong på Meny. De er gode. Timian kan brukes tørr, men jeg valgte fersk. Sitronen er økologisk og olivenolje har jeg fra Naxos (fast ferie-souvenir). Dessuten bruker jeg blomstersalt eller maldonsalt og nykvernet pepper.

Istedetfor timian kan man bruke spisskummin, som jeg gjorde idag. Jeg kjøper alltid spisskumminfrø og rister dem selv, før jeg maler dem opp i små porsjoner.

Slik gjør du:

Varm opp kikertene, og ta vare på vannet

Blant alt i food processor og kvern til det blir en fin paste, ikke for bløt, ikke for tørr.. Juster evt. med vannet fra kikertene. Smaker aller best helt fersk, og serveres til pittabrød, salat, grønnsaker osv. Knallbra cafè mat!

0 thoughts on “Hummus tahini

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *