Hvitvinsdampede blåskjell

 

Dette er noe av det beste som finnes! Bildet er fra i sommer, med digre blåskjell funnet i ytre Oslofjord. Men, det er nå, midt på vinteren, at fisk og skalldyr er på sitt beste! Hele Norge er et luksuriøst matfat, for vi har råvarer i toppklasse rett utenfor døren.

OPPSKRIFT: (4 per. eller forrett til 6)

1 kilo ferske blåskjell

2 løk (4 sjalottløk)

4 fedd hvitløk

1/2 dl olivenolje

1 ts timian (kan sløyfes)

2 dl hvitvin

1 ss sitronsaft

kvernet hvit pepper

evt. salt

1/2 dl hakket bladpersille (eller annet grønt du liker, som dill, estragon..)

2 dl fløte (jeg bruker kremfløte)

SLIK GJØR DU:

Legg skjellene i vann og rens dem for skjegg og slikt. Hiv skjell som er knust eller flyter som korker. Finhakk løk og hvitløk, og stek dem myke på middels varme i olivenoljen. Ha i skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og la det hele dampe til skjellene har åpnet seg (det går fort). Ta dem ut med en hullsleiv og hold dem varme i et fat (med lokk). Ha fløte, persille, sitronsaft og pepper i sausen, varm raskt opp og hell over skjellene rett før servering.

Sett gjerne frem landbrød og godt smør til.

0 thoughts on “Hvitvinsdampede blåskjell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *