Mandelbunn med sjokoladekrem

 

Jeg satt igjen med mye eggehvite etter vaniljekremen fra fastelavenssøndag, og derfor ble det mandelbunn igår. Eggehvite kan fint fryses, så jeg hadde oppbevart den der, da den ikke tåler mer enn en knapp uke ellers. Mandelbunn er en fantastisk kake som kan varieres i det uendelige, og den er heller ikke så altfor usunn…Nøtter er supermat, men kremen og sukkeret er noe man ikke bør unne seg altfor ofte. Det var lørdag i vinterferien og vi går av oss alle kaloriene i flotte, solfylte skiløyper. Det er fordelen med å gå på ski!

En mandelbunn kan dynkes i likør eller sherry. Den kan smøres med smeltet sjokolade, smørkrem eller vaniljekrem, pyntes med bær, frukt eller revet sjokolade. Igår gikk jeg for den enkle varianten, med luftig sjokoladekrem. Nam! Utrolig at den gikk ned etter store porsjoner mektig risotto…Det ble en lang skitur dagen etter!

OPPSKRIFT:

4-5 eggehviter

200 gr melis

200 gr mandler (evt. blandet med valnøtter eller hasselnøtter)

 

2,5 dl kremfløte

1 plate kokesjokolade

 

Mal mandler/nøtter fint, men ikke for fint. Bland med siktet melis.  Stivpisk eggehviten og vend den forsiktig inn. Hell røren i en smurt springform og stek på nederste hylle i ovnen som er varmet til 180 grader. Etter ca 30 min er den ferdig (fint hvis den er litt myk inni). Avkjøl.

Smelt sjokoladen i vannbad og vend den litt etter litt inn i pisket kremfløte. Pynt kaken og server!

 

0 thoughts on “Mandelbunn med sjokoladekrem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *