Avokado med lime

En superenkel og utrolig god liten snacks eller forrett. Avokado er full av sunne fettsyrer som er så bra for blant annet huden at det sies en avokado om dagen er bedre enn den beste ansiktskrem. Fet mat trenger ofte syre, og lime er det perfekte følget. Sitrus vil ikke bare balansere smaken, men optimalisere kroppens opptak av de viktige fettsyrene. Derfor passer sitron, appelsin og lime spesielt godt til ikke bare avokado, men fisk og skalldyr, for ikke å snakke om i salatdressinger sammen med olivenolje. I Indisk Ajurveda heter det: » Det som smaker godt gjør godt». Naturen er så viselig innrettet at den komponerer farger, smaker og næringsstoffer i perfekt harmoni (med mindre du er manipulert av matindustrien til å foretrekke fargeløs mat med mye sukker og salt…)

OPPSKRIFT (2 personer):

1 avokado

1 lime

1-2 ts blomstersalt

korianderblader

 

Det vanskeligste er å finne en akkurat passe moden avokado. De skal gi litt etter i skallet når du trykker på den. Skjær den i to på langs og vipp kjernen ut med knivspissen. Pass på så du ikke havner på akutten med det legevakten kaller avokadosår! Deretter vipper du elegant ut hele frukten med en spiseskje, og skjærer den i tynne skiver.

Skvis over lime, det beste saltet du har (gjerne blomstersalt, Fleur de Sel) og et dryss med fersk koriander. Lekkert, elegant og sunt. En bedre chablis passer utmerket til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *