Mini Pittabrød

Da vi bodde i Dubai la vi vår elsk på det som ble kalt ‘Small Arabian Bread’. De var myke, saftige og veldig fine i størrelsen – akkurat passe. Vi spiser altfor mye brød i vår del av verden, og det er ikke dumt å adoptere skikken med å lage små, luftige smakebiter som bare skal komplementere et måltid, ikke fungere som vomfyll. Ikke rart nordmenn hiver seg på lavkarbobølgen. Det er den samme gamle historien om å svinge seg fra den ene ytterligheten til den andre. Vi som er vant til å spise sunt og variert koser oss fortsatt med karbohydrater, men maks 1/3 av et måltid, og helst veldig grovt. Bare av og til skeier vi ut med en liten munnfull hvitt bakverk, som disse nydelige små munnfullene. Kjempefine til fest!

De er enkle å få til, og basisen er en helt vanlig pizzadeig. Men, jeg mistenker Dubais fantastiske Arabian Bread å inneholde yoghurt eller kefir, som i indisk naan, så du kan godt bruke en naan oppskrift. (Det skal jeg gjøre neste gang!)

Bare pass på følgende:

– Kjevle den ut med nok mel, og snu den utkjevlede leiven før du trykker ut rundingene med et glass eller lignende. Da krymper de ikke etter at du har laget dem.

– En tynn stekespade i metall er super til å løfte dem opp fra bakebordet og over på platen

– Forvarm ovnen til FULL GUFFE, sammen med stekeplaten og bakepapir (jeg bruker silikon), eller bruk gjerne en pizzastein.

– Når brødene popper opp er de fortsatt lyse, men ferdige. Popper de ikke kan det være fordi stekeplaten ikke var varm nok.

 

 

OPPSKRIFT:

3 kopper mel ( en kopp er ca. 2,5 dl)

1 1/2 ts salt

1 ss sukker

1 pk gjær

1 1/4 kopp vann (fingervarmt)

2 ss olivenolje

 

Bland og elt som vanlig til den føles elastisk og god. Drypp litt olivenolje i bakebollen og over deigen før du lar den heve en god stund (gjerne et par timer) på et lunt sted.

Forvarm ovnen til full guffe (250 grader), med stekeplaten og bakepapiret inni. Kjevle den ut på melet bakebord og trykk ut rundinger med en tekopp etc. (vinglasset på bildet lagde egentlig altfor små rundinger…). Legg første porsjon raskt på den glohete stekeplaten og stek til de popper opp som små UFOer. Da er de ferdige. Det tar ca 10 min.  Fortsett til all deigen er brukt opp. Den siste resten former du til en bolle du trykker flat.

La de avkjøles litt før du pakker dem inn i et klede, en boks eller plast, så beholder de mykheten. Bak mange når du først er igang. Ikke bare fordi de går ned på høykant, men de egner seg veldig godt il å fryse ned i porsjoner, og tiner raskt opp.

 

 

0 thoughts on “Mini Pittabrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *