Torsk med paprikasaus

Frossenfisk er ikke å forakte, ihvertfall ikke når det dreier seg om Gourmettorsken til Findus.

Jeg ville ha noe fargerikt idag og hadde kjøpt et par lange billigpaprika som ble valget. Paprika kan være ganske godt, men sjeldent i rå tilstand synes jeg. Da skal den være eksepsjonelt smaksrik og sommermoden i selskap med Jarlsbergost på en brødskive eller noe sånt.

Som regel er den egentlig litt irriterende kjedelig, spesielt i salater. Hvis man derimot griller paprikaen, forandrer den seg til en søt, liten djevel! Bland den med løk, krydder og vin, og vips har du en fantastisk saus. Hadde jeg hatt fløte i huset hadde jeg slengt i det også, men idag ble det middelhavsvarianten med itteno’ knussl. Istedetfor fløte ble det faktisk en dl rødvin (rester av gårsdagens night cap) og en teskje av min svogers hjemmelagde karibiske chilisaus. Yummy!

TORSK

Trekk torsken i kokende vann, tilsatt salt, en sitronskive og ett laurbærblad.

 

PAPRIKASAUS

2 store paprika

2 små sjalottløk

1 ss olivenolje

1 dl rødvin eller fiskekraft

2 ts urter (timian, persille eller Provencekrydder)

1 ts chilisaus

evt. en dl. fløte

 

Legg paprikaen under grillen til den får sorte flekker. Snu dem så de blir jevnt grillet. Avkjøl såvidt og legg dem i en plastpose hvor de får ligge en liten stund. Deretter kan du veldig lett flå av skallet og skrape bort frøene. Moses til tykk grøt. Varm en liten kjele, sauter løken myk, ha i den moste paprikaen, vin (evt. kraft) og urter. La koke litt til, krydre og mos med stavmikser.

Jevn sausen med fløte for en mildere saus.

Serveres med grønne grønnsaker og salat.

0 thoughts on “Torsk med paprikasaus

 1. Hei
  Denne oppskriften skal jeg prove snarest mulig! Akkurat noe som kommer til å smake meg – jeg elsker fisk i alle varianter, og dette med å grille paprikaene er noe jeg gjør støtt og stadig; for eksempel til bacalao, chiligryter osv., så dette trikset kjenner jeg godt til. Tenk bare på noe så enkelt som grillet grønn paprika og rømmesaus… noe en romanier lærte meg en gang for lege siden; guri så godt det var…!

  Kommer innom senere på jakt etter flere spennende oppskrifter!
  Mvh
  Janna

  1. Tusen takk! Grønn paprika med rømme hørtes også godt ut! Det må jeg prøve. Det er forøvrig morsomt å blande farger. Farger gjør ike bare maten mer appetittelig, men hver farge har sitt spesielle næringsinnhold og smak. Jeg har også hatt hell med å ha biter av grillet paprika i tzatziki, og det er også knallgodt :-).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *