Bodylicious Fisk

Minstemann og jeg var alene hjemme i helgen, og det betyr ikke at jeg kutter middagen eller gjør ‘noe lettvint’. Tvert imot fortjente både han og jeg noe ekstra godt. Her i huset betyr det fargefest. Heldigvis er han er gutt med utsøkte smaksløker, så da jeg sa det ble favoritt-fiskegryten vår sa han at den fortjente en god cider. Han elsker eplecider.

Denne retten er full av smak, stappfull av næring og den aller beste slankematen du kan få tak i.  Oppskriften er inspirert av en rett jeg fant i et treningsblad. Fordi bikinikroppen elsker denne retten kaller jeg den Bodylicious fisk. Minstemann er svært slank, så han fikk fylle på med en diger porsjon sjokoladeis med varm sjokoladesaus til dessert. Jeg må innrømme at jeg gjorde det samme…enda han forsøkte å løpe fra meg med boksen, og selvsagt angret jeg etterpå. Derfor ble det hard styrketrening dagen derpå, fiskerester til lunsj og kino med tapaz til middag.

OPPSKRIFT (2-4 porsjoner)

2 sjalottløk

1/2 rødløk

1 stor vårløk

1 ss olivenolje (eller raspolje)

 

Grovhakkes og skjæres i skiver, stekes mykt i en stor gryte. Ha deretter i:

 

2 gulrøtter i tynne skiver

2 poteter i biter

2 jordskokker i biter

3-4 cm fersk ingefær, finhakket

Ha i sammen med løken og la surre 5-8 min.

 

1 stilk sangselleri i biter

1/2 fennikkel i tynne skiver

1/2 flaske pomodoro (eller en boks hakket tomat)

1 rød paprika i biter

en neve grønne bønner, delt i tre

evt squash i skiver

5 dl grønnsakfond

timian eller Provencekrydder

noen kvaster bladpersille

Maldonsalt & nykvernet pepper

 

Ha alt (eller bare det du ønsker) i gryta sammen med resten. La småkoke ytterligere ca, 10 min.

 

1/4 salmalaks

2 -3 torskefileter (Findus gourmet torsk)

 

Skjær fisken i passe porsjonsbiter å la surre i gryten de siste minuttene til akkurat gjennomstekt. Grønnsakene skal være såvidt kokt, helst gi litt tyggemotsand, synes jeg. Igår ble suppen perfekt!

 

Server og nyt!

0 thoughts on “Bodylicious Fisk

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Gull i munn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *