Potetsalat til grillmat

I pinsen ble vi invitert på grilling hos  en venn som har restaurert et hus i vannkanten til det ugjenkjennelige. Jeg tilbød meg å handle mat og lage alt tilbehør, og gutta boyz skulle grille. Nå var vi altså fem mannfolk (fra 13 år) og en dame, og er det ikke typisk at vi damer blir stående på kjøkkenet med salatbladene våre, mens gutta drar frem urmannen i seg, og svinger kjøttklubber og feit fisk over glørne med ølboksen i lanken?

Jeg storkoste meg på kjøkkenet til Stein jeg, for det var et superkjøkken hvor det ikke var spart på noe (bortsett fra gode kniver…). Utsikten var 180 grader mot fjorden, der solen glødet over speilblankt hav. I en skuff fant jeg et lager lekre keramikkfat fra Tunisia og Marokko, og jeg lagde en rekke tilbehør som alle fikk matchende fat. Sånt er gøy!

Her er potetsalaten som skled ned på høykant.

 OPPSKRIFT

1 pakke Amandine poteter (eller andre gode nypoteter),

1 neve marinerte strimlede tomater

1 neve cocktailtomater, delt i to eller fire

1 neve klippet, fersk gressløk (evt. dill, basilikum eller bladpersille)

1 sjalottløk, finstrimlet

3-4 fedd hvitløk, i tynne skiver

2 ts rørsukker

2 ss olivenolje

Maldonsalt & nykvernet sort pepper

 

SLIK GJØR DU:

– Kok opp vannet med rikelig salt. Ha i potetene og kok til de såvidt er klare. I mellomtiden varmer du en dyp stekepanne og har i 1 ss olivenolje.

– Stek løkstrimler med sukker til løken er god og myk. Ha i hvitløk og de kokte potetene delt i to.

– Stek videre til potetene begynner å få en gylden skorpe.

– Hell alt i en stor bolle og bland inn finklippede urter, tomater, salt, pepper og litt olivenolje. Evt. Balsamico også

 

Her er en annen salat jeg serverte i samme slengen. Rucculablader med kokt røbet i terninger, fetaost og stekt rødløk. Herlig!

ENJOY!

0 thoughts on “Potetsalat til grillmat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *