Andebryst med rødvinsaus

Jeg kvier meg ofte for å steke Donald. Ikke fordi jeg har et livslangt forhold til Andeby, men fordi det legger seg en nesten kvalmende stekeos over hele huset når en feit and smelter seg mør i pannen. Alt er dog glemt straks jeg setter tennene i det fantastisk saftige og smakfulle kjøttet, som smaker himmelsk i kombinasjon med appelsin og rødvin.

Igår slang jeg noen persillerotstaver i andefettet også, og det var en vinner!

OPPSKRIFT:

To andebryst

en persillerot

salt/pepper

 

SAUS:

1 appelsin

1 dl rødvin

en klatt meierismør

salt & pepper

 

Grønt tilbehør (brokkoli, bønner…) og nypoteter

 

SLIK GJØR DU:

Varm opp en god panne til middels varmt. I mellomtiden skjærer du rutemønster i fettsiden med en skarp kniv. Legg filetene med fettsiden ned i tørr panne. Krydre med salt og pepper. Snu en gang for å forsegle toppsiden, før du lar dem steke seg sprø på skinnsiden. Snu og stek ferdig (skal være lyserosa inni). Stekes de for lenge kan det bli transmak på kjøttet, så pass på! Evt. kan du ettersteke i ovnen.

Samtidig som du steker anden, legger du staver av persillerot i den samme pannen.

Når andebrystene er ferdigstekte, lar du dem hvile under aluminiumsfolie mens du koker ut pannen. Bruk en skvist appelsin, ca. 1 dl rødvin, salt og pepper. Når det er kokt inn til ca. halvparten av mengden, rører du inn en klatt smør.

Serveres straks med tilbehør og en god rødvin. Her har jeg brukt en ypperlig pappvin fra Sicilia kalt I Passi Rosso, med litt plomme og peppersmak. Nydelig!  (brukte den i sausen også)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *