Rabarbra & jordbærpai

Underbara rabarbara vokser som rakker’n i hagen vår. Aldri har jeg sett en mer ivrig frukt, eller er det grønnsak?

Og hvorfor er den ikke så vakkert rababrarosarød som i de lekre interiør- og matbladene? Når jeg lager noe av den blir alt gusjegrønt, men smaken er god.

For å løse fargeproblemet, og samtidig høyne smaken, har jeg latt denne fantastiske paioppskriften fra min venninne Cecilie få innslag av jordbær. Masse jordbær.  Først var jeg innom en smuldrepai-oppskrift fra Jamie Oliver, der rabarbraen skulle kokes raskt med appelsinsaft og -skall pluss fersk ingefær. Det ble altfor mye appelsinsmak, for lite søtt og for vått. Deretter prøvde jeg en mørdeigsoppskrift med vidundersukkeret Splendia. En teskje av dette superpulveret var kanskje for mye? Uansett smakte jeg heldigvis på deigen først, for den gikk rett i søpla!  Nei, sukker får være sukker.

Om jeg skulle endret på noe mer ville det vært litt sitronskall i deigen kanskje? Gammelt fransk triks. Jeg serverte den nystekt, lunken uten tilbehør. FARLIG godt!

Mektig sommersmak 🙂

OPPSKRIFT

4 dl hvetemel

2,5 -3 dl sukker

1 egg

125 gram meierismør, (mykt som knas inn i det tørre)

1 ts vaniljesukker (jeg bruker alltid hjemmelaget)

1 ts bakepulver

5-6 rabarbrastilker, skrelt og kuttet i passende biter

1/2 kurv jordbær, skåret i skiver (ca 4 skiver per bær)

Bland alt, gjerne i en foodprocessor. Kna den sammen til den kan klemmes ned i en rund paiform, ikke for tykt.  Resten av deigen kan du bruke til gitter. Da ruller du lange pølser som du legger i pent mønster på toppen.

Stekes på 200 C i ca 20-25 min til den er vakkert gylden.

Spises med vaniljeis, kesam, pisket krem eller creme fraiche. Hvis du orker, for dette er mektige saker, med en smak som kan minne om marsipan.

One thought on “Rabarbra & jordbærpai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *