Biscotti med skogsbær

Sommer er morgenstund med kaffe i munn og en liten godsak. Jeg er svak for krydderkaker, eller tørre kaker med en eller annen smakstilsetning. Biscotti har blitt kjempepopulært på diverse kaffebarer, og jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke har bakt dette før?

En italiensk-norsk bekjent har fortalt meg at biscotti, og andre tørre småkaker som serveres til kaffen (gjerne espresso), er ment å dyppes i kaffen. Det smaker skikkelig godt!

Her om dagen trålet jeg nettet etter egnede oppskrifter. Etter en stund hadde jeg fått en idé om hva som ville bli min variant, og den aller beste selvsagt hehe. Ikke minst hadde jeg en skål nyplukkede blåbær på kjøkkenet, og en pose tyttebær i fryser’n fra ifjor. En boks pistasjenøtter lå i skuffen og ventet på en egnet oppskrift de også. Alt havnet i deigen, pluss mer. Resultatet ble fantastisk! Biscotti er supre gaver, for de tåler lagring, og hvem blir ikke glad for en slik godbit til kosestunden  sin?

OPPSKRIFT:

 • 75 gram smør
 • 2 dl sukker (helst rørsukker)
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 0,5 ts havsalt
 • skallet av en sitron
 • 2 egg, sammenvispet
 • 4 dl hvetemel
 • 25 gr pistasjenøtter, grovhakket
 • 1/2 kopp tyttebær
 • 1/2 kopp blåbær

Visp egg og sukker godt. Ha i siktet mel og resten av ingrediensene. Jobb deigen raskt sammen med en sleiv, og form den til en avlang, men flat rektangel, ca 10×30 cm. Deigen blir ganske klissete, spesielt på grunn av bærene hvis de knuser under knaingen. Bruk da mere mel på hender og bakeplate.

Stekes ca 35 min på 175C midt i ovnen til den er lysebrun. Avkjøl litt og skjær den opp i tynne skiver på ca 1 – 1,5 cm. Legg skivene tilbake på stekeplaten. Stek videre ca 10-15 minutter på hver side, til de er lett gyldne.

Om du vil kan du dyppe den ene delen av dem i kokesjokolade blandet med fløte (ca 100 gr sjokolade til 4 ss fløte).

Nyt kaffen!

2 thoughts on “Biscotti med skogsbær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *