Arme riddere

Dette er en gammeldags, og utrolig god dessert! Det blir ofte slike riddere til kvelds om sommeren på hytta, fordi det ofte ligger en loff i skuffen i påvente av krabbefangst eller reker. Dagen derpå er ikke loffen like morsom, men desto bedre til dette!

OPPSKRIFT (til ca 6 små spiralloffskiver)

6  loffskiver

1 egg

1,5 dl melk (gjerne H-melk)

1 ts kanel

2 ts sukker (valgfritt)

2 ss meierismør

Smelt smør i en dyp stekepanne, men bare til det såvidt begynner å boble. I mellomtiden visper du raskt sammen sammen egg, melk, kanel og sukker med en gaffel i en dyp flat tallerken ( 2 liters iskrembokser fungerer også ypperlig). Dypp loffskivene i blandingen til de er gjennombløtet på begge sider. La renne av litt før de legges i stekepannen på middels varme. Stekes gyldne på begge sider og serveres varme med kaldt, godt syltetøy og en glass iskald melk til. Min kjære nabo Mette har gitt meg et stort glass hjemmelaget syltetøy av solbær og jordbær som er det beste jeg har smakt!

Nammenamm!

2 thoughts on “Arme riddere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *