Mørk & deilig sjokolademousse!

 

Ganske diger porsjon...

Dette er en av mine absolutt favorittdesserter! Luft er tingen. Det fungerer som rene katalysatoren for krem- og sjokoladesmaken, pakket inn i en fet fløyel av eggedosis.

Å lage mousse skikkelig er fin trim for armmusklene. Jeg befinner meg som tidligere nevnt på en knøttliten hytte uten strøm. Ergo må jeg piske i vei, men jaggu går det ikke så fort at jeg faktisk lurer på om man sparer noe som helst tid på å surre med alle disse maskinene? Mindre oppvask blir det også. Det demrer for meg at jeg har sett mesterkokker i sving med bollevisp når de skal lage feinsmeckerkrem også. Håndgjort hever smaken, definitivt.

Jeg har funnet min oppskrift på Dagbladet, signert den godeste Christoffer Sjuve, som jeg stadig snubler innom. En kokk etter min smak altså. Jeg hadde i litt ekstra mye sjokolade, pluss en dash hvit sjokolade. Sistnevnte lå i kjøleskapet etter en litt mislykket versjon av hvit mousse med selvlaget rosevann… Med andre ord hadde jeg planer om et blogginnlegg fullt av sarte rosenblader og hvitt, hvitt, hvitt. Men, slik kommer jeg nok aldri til å bli, heldigvis egentlig, for jeg begynner å bli møkk lei alle disse sukkersøteshabbychicstuene som brer seg utover hvert eneste interiør- og matblad jeg leser på utedassen. Gi meg heller skikkelig god, syndefull og djevelsk god sjokolade og SØL. Det blir søl altså, som kokken ‘desverre’ må slikke opp etterpå. Hehe.

 OPPSKRIFT

250 gram kokesjokolade

3 dl kremfløte

2 eggehviter

2 eggeplommer

3 ss sukker

Smelt sjokoladen i vannbad med litt fløte. Pass på så den ikke blir for varm. I mellomtiden pisker du eggehviten skikkelig stiv, hvilket krever en helt ren og fettfri bolle. Jeg lyktes bra med en helt ordinær spiralvisp. I en annen bolle pisket jeg (kald!) kremfløte med hjulvisp, der kulelageret fungerte som på en Ferrari. Svusj, svusj, så var kremen i boks. I en tredje bolle (ja det blir mye oppvask…) vispet jeg de to eggeplommene med sukkeret til tjukk, lysegul eggedosis. Da begynte langrenns- og kajakkmusklene å få melkesyre, så jeg måtte strekke ut litt.

Så til sluttspurten, som er ren samling: Den smeltede sjokoladen ble vendt inn i den piskede kremen med en slikkepott. Deretter hadde jeg i eggedosisen, og tilslutt den stivpiskede eggehviten. Forsiktig blandet jeg det hele inn, mens tenna løp i vann der de gledet seg til å slikke alle bollene. Bare smeltet sjokolade med krem er i seg selv så godt at det gir meg nesten delirium. Inn i kjøleskapet med moussen for minst en times tid. Pyntes med kandisert appelsin (hvilket jeg egentlig hadde ambisjoner om), revet sjokolade, enda mer pisket krem eller de romantiske rosebladene.

Hogg innpå og tenk kalorihurra!

Hyttekos!

One thought on “Mørk & deilig sjokolademousse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *