Røkelaks på rugbrød

Denne sandwitchen er så god at ganen jubler! Ikke rart, for den er sunn, og som jeg stadig oppdager ligger de beste smakene i de mest næringsrike råvarene. Oppskriften er inspirert av kona til Ralph Lauren, Ricky, som utgir livsstilsbøker fra The Hamptons. USAs svar på Kragerø om du vil. Der alle rusler rundt i Ralph Lauren og Tommy Hilfiger klær og nipper til GT i Adirondack-stolene sine. Til lunsj spiser de frityrstekte krabber med altfor søt Californiavin til under kanvasparasoller utenfor villaene sine (med svømmebasseng og heli-pad), mens de diskuterer hva som egentlig skjedde med Kennedy-naboene.

At disse snobbene har begynt å elske norske brødblingser var litt overraskende, men det er visst blitt veldig IN over there, å digge alt skandinavisk. Røkelaksene er dessuten ikke lenger like svette som den var, tvert imot blir de stadig bedre. Jeg bakte ikke brødet selv, men fant en trekantet kubbe fra Jacob’s utvalgte, bakt med solsikkefrø, gulrot og surdeig. Kjempegodt til laksen og Philadelphiaosten. (Du kan sikkert bruke Snøfrisk naturell også).

Kombinasjonen av syrlig brød, mild ost, frisk tomat, salte kapers og fet laks, toppet av den litt lakrisaktige dillen er fantastisk!

Dette smørbrødet nærmest trygler om kjølig hvitvin på varme sommerdager. Prøv en Sancerre 🙂

OPPSKRIFT ( i rekkefølge per skive)

Rugbrød

Philadelphia Light ost

to skiver solmodne tomater

to tynne skiver agurk

en stor skive røkelaks

dryss av gode kapers (jeg har noen fantastiske fra Naxos, Hellas)

dillkvast

 

ENJOY!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *