Skolelunsj dø luks

 

Etter en bedre sykkeltur med etterfølgende nydelig lunsj på Kikutstua i Nordmarka, ba min yngste sønn meg om å lage like gode rundstykker som Ane på Kikut. Endelig vil de ha grønnsaker på skolematen! Har prøvd å mase om det, men først når noen andre serverer vil de ha. Typisk. Jeg lagde en grov deig a’la det jeg har postet her før, med sammalt hvete, fin hvete, finmalt rug, havrekim, kruskakli, litt linfrø, vann, gjær, salt, knivsodd gurkemeie og rapsolje. Lot det heve lenge (det er trikset), slo ned deigen, lagde boller som jeg klemte litt flate og penslet med sammenvispet egg før jeg dyttet dem ned i en haug med små havregryn fra Helios.

Inn i ovnen på varmluft i ca 15-20 min. Knallgode!

Avkjøles (fine å fryse) deles i to og..

FYLLES MED:

Kalkunskinke eller krydderskinke

Jarlsbergost

Tomatskive (gjerne tørket & marinert også)

to tynne agurkskiver

alfalfaspirer

1/2 blad hjertesalat

en tynn strimmel rød paprika

en sukkerert (den flate typen)

Eldstemann vil gjerne ha hjemmelaget majones også, neste gang.

 

Idag kom begge hjem fra skolen og takket for den innmari gode skolenisten!

 

 

2 thoughts on “Skolelunsj dø luks

  1. Mm! Smakte Kikut sine rundstykker igår og gikk rett og googlet etter oppskrift og fant disse herlighetene her! Men lurer litt på hvor mye jeg trenger av hver ingrediens? Og hvor mange rundstykker det blir ca?
    Mvh Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *