Italiensk kjapp kylling

 

Enkelt og utrolig godt! Sunt og kledt i italienske farger: Rødt, hvitt og grønt.

Kyllingfilet i smakfull tomatsaus slår aldri feil, og her har jeg latt den få følge av en deilig potetmos, som har litt sellerirot i seg. I mange ekte italienske sauser og retter er det faktisk ofte sellerirot. Det gir en ekstra touch. I tomatsausen er det masse finklippede friske urter og en god dash matvin som er hemmeligheten. Jeg får av og til tak i en flaske Pal & Berens Red Wine for Cooking som brukes flittig. Selvsagt kan du bruke en annen rødvin. På denne måten blir selv en tørr burkylling mør :-)Men selvsagt blir retten bedre og bedre jo flottere kylling du bruker. Gjerne Stangelår med skinn om du vil.

Sausen er veldig god oppå potetmosen, eller på pasta om du heller vil ha det.

OPPSKRIFT

Kyllingfileter (en til hver porsjon)

1 ss olivenolje

1 sjalottløk snittet i tynne halvbåter

3 hvitløkskløfter, finsnittet

1 boks hakket tomat

1 stor neve grovhakket bladpersille

1 liten neve hakket basilikum

et dryss gresk oregano

1 dl rød matvin

Maldon salt og nykvernet sort pepper

Varm olivenoljen i en dyp stekepanne og ha i kyllingfiletene sammen med løken. La surre til løken er myk og filetene lysebrune på hver side. Ha i en boks hakket tomat og la surre litt til før du har i vin, urter og salt/pepper. Ha på lokk å la surre på middels varme til kyllingen er gjennomstekt. Det tar ca 15 min.

Serveres sammen med:

POTET-SELLERIMOS

4-5 Ringerikspoteter (eller andre poteter)

sellerirot tilsvarende 1/4 av potetene

2 ss smør

ca 3/4 dl melk

salt og pepper etter smak

Skrell og kok poteter og sellerirot i like store biter til de er møre. Sil av det meste av vannet og mos sammen med smør, melk og krydder.

BUENO!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *