En smak av Roma

IMG_9952

I helgen passet jeg hund og barn for naboer som var på tur til Roma. Takken var de nydeligste delikatesser fra mitt yndlings-matland! Jeg anbefaler alle å kjøpe med seg spiselige gaver fra land de besøker. Et lite festmåltid hjemme forlenger reisen og opplevelsen. For de som ikke har reist, blir det en liten reise med ganen istedet, som det ble for oss 🙂

IMG_9946

Den nydelige pastaen, som var skikkelig gul og full av smak, fikk følge av en enkel tomatsaus, parmaskinken og parmesanen + en deilig rødvin: Secastilla fra Spania. Det burde nok vært en italiensk rødvin, men det var det vi hadde i huset.

Noe av det beste jeg vet er å spise det italienske flagget. Hvitt, rødt og grønt: Pasta med tomatbasert saus, parmesanost og grønt tilbehør. Enkelt og vidunderlig smakfullt!

IMG_9953

OPPSKRIFT:

1 ss olivenolje

1 boks knuste tomater, eller Pomodoro

1/2 liten flaske tomatpure

2 små rødløk, grovhakket

3-4 fedd hvitløk, grovhakket

1 ss revet sellerirot

1 dl rødvin

grovsalt og nykvernet pepper

SLIK GJØR DU:

Varm en sautépanne, og stek løken myk før du har i grovhakket hvitløk og revet sellerirot. La steke litt til før du har i tomatene og lar det hele surre et kvarter, eller så lenge du har tid. Jo lengre du steker sausen, jo mer konsentrert blir smaken, men bruk da svak varme og spe på med vann, vin eller for eksempel grønnsaksfond.

Du kan sprite opp denne sausen med for eksempel champignon, som er nydelig til.

Salt & pepre etter smak.

IMG_9948

TILBEHØR

parmaskinke

fersk parmesan

trøffelolje

dampet brokkoli, asparges eller grønne bønner

ENJOY!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *