Proteinrikt tunfiskpålegg

IMG_0930

Kombinasjonen av tunfisk, youghurt og egg er gull for alle som er opptatt av å bygge en atletisk kropp. Stappfull av magre proteiner, sunt fett, smak og mettende ingredienser. Du kan spise denne salaten alene, eller i kombinasjon med grovt brød.

Supert som skolemat eller niste!

IMG_0922

Her har jeg hatt pålegget på Ryvitas supergrove og knallgode knekkebrød, som er et av markedets sunneste. En skive gjør deg så mett at du ikke orker tanken på mat lenge etterpå. Den grønne pynten er gressløk og løvetannblad fra hagen 🙂 Løvetannblader er stappfulle av mikronæringsstoffer, og en potent fetter av spinaten. Bitter i smak, men det er bra for smaksløkene. De bør venne seg til mer syrlige og bitre smaker for helsens skyld. Jo lengre unna søtt du beveger deg, jo bedre er det. Slik kan du utvikle en sofistikert smakssans, som også vil verdsette gode viner, sjokolader og kaffe bedre.

Oppskriften inneholder tzatziki. Det er fordi jeg tilfeldigvis hadde det i kjøleskapet, og det gjorde susen. Du kan istedet bruke gresk youghurt eller majones (mye fetere). Pålegget er raskt og enkelt å lage. Kan oppbevares i kjøleskapet noen dager.

2013-06-02

OPPSKRIFT

1 boks tunfisk (i vann om du vil ha det magert)

1 hardkokt organisk egg, grovhakket

2 ss tzatziki

1 ss jalapeno på glass, grovhakket

1 ss lake fra jalapenoglasset

1 ss grovhakket bladpersille

1 ts urtesalt

grovkvernet pepper

Mos alt sammen med en gaffel og nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *