Saganaki / Haloumi

IMG_3518

Saganaki er rett og slett smeltet gresk ost, helst i en liten jernpanne eller keramikkform. Den bør lages med Graviera, som er grekernes svar på parmesan. Jeg hadde derimot den kypriotiske osten halloumi liggende. Den har jeg nesten alltid på lur, i tilfelle gjester. Istedetfor tørre saltstenger, serverer jeg oftest grillet eller stekt halloumi til vordrink. Det gjør alltid lykke!

IMG_3529

Idag stekte jeg halloumien, men den smeltet nesten helt. Vanligvis skal den beholde formen, ikke flyte utover. Men, dette var ost av et merke jeg ikke har brukt før. Uansett minnet den veldig om saganaki, der den fløt utover stekepannen. Alle skivene smeltet nesten sammen…så jeg serverte den rykende varm slik, med en sitronbåt som skvises over rett før den spises med gaffel. Godt ved siden av, eller i, en salat. Som tilbehør til grillmat er det supert!

SLIK GJØR DU:

Skjær osten i 1/5 cm tykke skiver.

Stek skivene i en tørr stekepanne, eller grillpanne, på middels høy varme. Vipp skivene raskt rundt når de er godt stekt på den ene siden.

Serveres med mynte, og/eller skvist sitron.

Er sikkert godt med syltetøy (f-.eks. ripsgele eller fikenmarmelade også. Også fin i salater.

Utrolig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *