5:2 DIETTEN ER HER!

org_5_2dietten_STOR
Klikk på bildet hvis du vil kjøpe boken!

JIPPI!

Boken min er nå til salgs, og du får den i en rekke nettbokhandlere, og fra 10.januar også i bokhandelen.

Dette er også grunnen til at jeg har blogget lite i det siste. Å skrive bok tar sin tid, men det har vært utrolig lærerikt. Mye av det som står i denne boken, og min forrige bok SUPERMAT, er summen av alt jeg har lært om kosthold og helse de siste 15 årene. Det er ikke lite! Mye av det har jeg formidlet som helsejournalist i DN Aktiv, KK, Allers og for leger på fagnettstedet AZ Medica. Jo eldre jeg blir, jo mer jeg lærer og gjør av positive endringer, jo større effekt ser jeg på min egen og familiens helse. Vi har omtrent ingen helse- og vektproblemer.

For å gjøre en lang historie kort: Jeg er 53 år, og full av energi. Denne pakken er 161 høy og 52 kilo tung, men muskuløs. Jeg er blant Norges raskeste kvinner over 50 år på 5 km, og jeg er «aldri» syk. Det vil si, en obligatorisk høstforkjølelse/halsinfeksjon ser jeg på som årlig treningsleir for mine krigerceller, hvilket holder meg unna verre sykdom.

Ingenting av dette kom av seg selv. God helse og energi bygges opp daglig over tid, og toppformen er ferskvare.

Utgangspunktet var en slapp og sliten, ti kilo tyngre tjueåring full av atopisk eksem, nikkelallergi og en svært plagsom høysnue. Hver høysommer var nesen hvit av Lomudalpulver, hodet dorskt av søvndyssende Tavegyltabletter og søppelbøtta stappfull av snørrpapir. Nesen var kronisk sår og øynene rant fra midten av juni til skolestart. Rundt på kroppen klødde jeg meg til blods. Dette ville jeg gjøre noe med. Reisen til det berømte lyset i enden av tunnelen gikk via Hellas. Der møtte jeg en fantastisk matkultur, og da mener jeg den gamle greske, ikke den moderne fast-food infiserte. Historien om akkurat det kan du lese her: (på engelsk)

For nesten 20 år siden laget jeg en liste jeg kalte Mirakelmat på basis av hva de gamle grekerne hadde lært meg. Noen få år senere leste jeg om Supermat, og ble den første journalisten som brukte begrepet Supermat på trykk i Norge. Det var i KK i 2006. Redaktør Nina Tandberg i Kagge Forlag leste artikkelen med stor interesse, og dermed fikk jeg mitt første bokoppdrag.

supermat
Klikk på bildet hvis du vil kjøpe boken!

Samtidig hadde store ting skjedd med min egen helse. Parallellt med at jeg la om kostholdet til rene råvarer fra mirakelmatlisten min, begynte jeg å tilbringe mindre tid inne i treningsstudioer (og stuer), og mer tid ute i marka, til fots og på ski.

Kombinasjonen av variert styrketrening og kondisjonstrening (automatisk i krevende terreng), daglig eksponering for naturens mikrober, allergivennlig renhold (mikrofiber) og supermat, fjernet alt av allergi. Det gav meg også mer energi og robust helse.

Selv etter to barn, opp og nedturer med eget firma, flytting og husbygging, har energien og helsen vært på topp, stort sett. Selvsagt faller jeg som en sprukken ballong av og til, men det tar ikke lange tiden før jeg hopper opp igjen, og er i farta i den grad at mitt kjælenavn er Mygg! Virrer rundt som en liten propell på speed.

Mitt siste funn i jungelen av helsekunnskap er fasting. Det er forbausende lett når du vet hvorfor, hvordan og hva som kan inntas under fasteperioden. Min største last til nå har vært at jeg ofte er «fysen» på noe godt. Med hjemmekontor tre meter unna et meget velfylt kjøkken er det lett å småspise altfor mye, for ofte. Det «glemmer» jeg rett og slett etter å ha begynt med regelmessig fasting! Hormonene og blodsukkeret er stabilisert på et lavere nivå enn før, og det har store, spennende konsekvenser!

Mer skal jeg ikke røpe, for jeg håper du vil lese boken, og oppleve på din egen kropp at dette fungerer fantastisk, samtidig som du kan fortsette å elske god mat! Min store lidenskap er det gode måltid. Legg til god vin og gode venner i godt lag, så har du gulloppskriften på et langt og lykkelig liv!

asterix-banquet
Veien til et lang og lykkelig liv går via gode måltider!

HIPP HURRA!

One thought on “5:2 DIETTEN ER HER!

  1. Gratulerer så forresten en dokumentar om denne dietten på NRK for noen dager siden. Og den lovet bra både for diabetes, høyt kolesterol, kreft mm. Interessant jeg skal kjøpe boka di Elisabeth 🙂 mvh Rita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *