Naturlig botox på brødskiven

IMG_5579

Ja, du leste riktig. Sild er supermat. Den inneholder en rekke omegaoljer, og mye annet godt, men jenter: Den inneholder DMAE (Dimethylaminoethanol) som er hudens mirakelmiddel. Jeg trenger mye av det, for DMAE kalles naturlig botox, og jeg er en slags rosin under behandling (skal bli drue innen et par år). Det forskes også på om DMAE kan helbrede/forebygge ADHD.

I Hollywood har de for tiden gått amok i laksedisken, etter at den berømte anti-rynke doktoren Perricone anbefalte en 3-dagers lakseorgie som «naturlig ansiktsløfting». Artikkel i Daily Mail 23. jan. 2014.

Laksen er derimot blitt litt beryktet i det siste. Fóret som den er med ting vi ikke liker. Fortsatt kjempesunn, men ikke i store doser…trur eg. Jeg vil ihvertfall være litt forsiktig med mengden. Men, gjett hva som inneholder mye DMAE og er villfisk? Sild.

Personlig er jeg mest glad i sursild, og en knallgod oppskrift finner du her. Men, mannen min elsker denne sennepssilden, som er etter en svensk oppskrift. Aller best blir den om du får tak i riktig god sennep. Jeg fikk et glass av min kjære venninne Vigdis, smaksatt med blant annet einer. Yummy! (Desverre ikke på bildet, da jeg har brukt den opp.)

IMG_5577
Hva gjør løken på bildet? Godt spørsmål. Den er linselus…

Jeg bruker lettrømme, som er mer enn fet nok, med tanke på at det er olje og fett i silden også. Her er en blanding av raps- og olivenolje. Verdens to sunneste oljer, som også er svært gunstige for huden. Jeg serverer som regel sild på organisk surdeigsrugbrød, gjerne sammen med granateplefrø og en frisk urtekvast (persille, dill og koriander er nydelig på). Supermat det også! Sunnere blir det ikke 🙂

Ta en skive eller to daglig, minst, og du har også dekket behovet for Omega 3 og D-vitamin (viktig for opptak av kalsium og fosfor bl.a.)

Rug i surdeig er noe av det beste du kan få i deg av grove karbohydrater. Det er svært fordøyelsesvennlig og har også lav effekt på blodsukkeret. Når jeg faster kan jeg spise en halv slik skive med en sildebit til frokost. Langvarig mettende når jeg er i fastemodus.

Folkens, la det bli sildetider igjen!!!

IMG_5574

OPPSKRIFT:

  • 1 blå boks Carlos sildefilet

Vannes ut i dørslag.

  • 1 ss Dijon sennep, fin type
  • 4-5 ss vanlig sennep (bruk gjerne en gourmetvariant med einer for eksempel)
  • 1 ss demerarasukker
  • 2 dl olje (raps- og oliven er supert)
  • 1 dl vann
  • 1 dl lettrømme
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

Ha et helt rent stort Norgesglass klart.

Visp sammen sennep og sukker. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du hele tiden visper. Bland i rømme og vann. Visp til jevn suppe. Smaksett med nykvernet pepper. Fyll glasset med sild, som du klipper opp i passe store biter med en vanlig kjøkkensaks. Hell på rømmesennepen. La stå et par døgn i kjøleskap for å godgjøre seg. Knallgod på rugbrød!

VIL DU HA MER SILD? PRØV MIN NYDELIGE JULESILD HELE ÅRET

IMG_5582
Sennepssild

2 thoughts on “Naturlig botox på brødskiven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *