Grønn, skjønn og detox med 5:2 Dietten

P1000836
Favoritter på mandager.

Mandag og fastedag. Jeg følte meg oppblåst den siste uken. Må ha noe med sesongskifte å gjøre. Skiene er mer eller mindre lagt vekk, og jeg får dermed ikke trent like hardt som før i vinter. Har småspist verdens beste sjokolade og kost meg med mye vin for å feire våren, vekselsvis med å trøste meg når det blåser og regner! Da er det fint med litt detox og bootcamp på mandager og tirsdager. Det har dessuten blitt mine jobbedager. Jeg får unna ganske mye på kort tid. Herlig!

Noe av det mest effektive jeg gjør for å stagge sulten er å lage grønne smoothies. Jeg teller ikke kalorier så nøye lenger, så lenge jeg vet at det jeg putter i blenderen er så kalorifattig at det neppe teller 😉 Det smaker mildt og kjempegodt.

DAGENS GRØNNE OG SKJØNNE

en båt vannmelon

1 pære

3 cm fersk ingefær

1 stilk stangselleri

1/2 avokado

1/2 pose vasket spinat

1/2 agurk

2 dl vann

4 jordbær

1 toppet ts spirulina

Kapp alt i små biter og kjøres i blender til drikkbart. Ha i mer vann om det blir for tykt.

Smaken er også preget av at jeg tenker at dette gjør så innmari godt for kroppen! Som om den slurper i seg alt det grønne og skjønne som en herlig motvekt, eller kall det detox, til iskremen, vinen, sjokoladen og brødbaksten i helgen som var.

DAGENS MAGRE PROTEINER

1 dl Biola naturell yoghurt

1 dl mager cottage cheese

1 ss granateplefrø

1 ss blåbær

1 ts kanel

Dette smaker så godt at jeg har lyst til å kalle det dessert. Masse supermat for hud, hår og generell god helse som virker foryngende (eller i det minste aldringshemmende! Jeg liker ikke å love mirakler, for det kan ingen)

P1000840

Urter, sitrus, genepi, ingefær og tulsi i teer. Mmmm!

Mange gode kopper urteteer er også en favoritt, sammen med solvarme tomater og gulrøtter som snacks. Jeg er veldig glad i mine japanske tekopper og tekanne i jern. Da blir testunden ekstra god og hyggelig.

P1000842

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *