Aubergine-ruller med quinoa

P1000873

Disse rullene tar litt tid å lage, men blir helt utrolig gode! Originale er de også. Supre som vegetarmiddag med salat til, eller som en tapasrett.

IMG_6004

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Jeg brukte økologiske, og de må skylles i en melsikt først, for å få vekk den litt bitre smaken. Deretter kokes de med 2 deler vann til 1 del quinoa i cirka et kvarter.

P1000867

OPPSKRIFT

2 auberginer evt. 1 squash også

 

1 dl quinoa

2 dl vann

salt

 

1 sjalottløk eller 1/2 rødløk

2 hvitløkfedd

3 cm fersk ingefær, revet

1/4 ts gurkemeie

1/4 ts kajennepepper

1 ts ristet og malt spisskummin

1 ts garam masala

1 dl cottage cheese (eller en annen smørbar nøytral ost)

1 neve fersk koriander

 

1 liten gulrot

1/2 liten rødbet

1 liten rød paprika

P1000862

Varm en grillpanne med litt olje, og stek tynne skiver av aubergine og evt. squash. Skjær så tynne skiver du kan. Når de har fått fine grillstriper på begge sider, legger du dem til tørk på husholdningspapir.

P1000857

Stek finhakket sjalottløk eller rødløk mykt med finhakket hvitløk og revet fersk ingefær i litt olje. Det lukter deilig når du holder på! Litt indisk. Enda mer eksotisk blir det når du rører inn krydderet, med unntak av garam masala som du har i helt tilslutt.

Bland løk og kryddermiksen i quinoaen å la småputre et par minutter. Ha deretter inn cottage cheese, garam masala og finhakket fersk koriander

Skrell og vask rødbet og gulrot, og rasp dem opp med et rivjern. Paprikaen finhakker du.

P1000870

Legg nå oste- og quinoamiksen på hvert flak med aubergine og squash, dryss på litt gulrot, rødbet og paprika. Rull sammen med den tynne enden først. Sett rullene på et fat med skjøten ned og server!

P1000878

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *