Spicy reker med fusilli og grillede grønnsaker

 

IMG_6322

Igår lagde jeg restemat til ungdommen i huset. Masse godsaker kom på bordet. Grillede grønnsaker, fusilli otto sapori (med åtte smaksvarianter), avokadosalat, reker i adjika (en spicy pesto), tagliatelle, hjemmelaget italiensk pesto og ferske aprikoser. De spiste tagliatelle med pesto, og bare litt av det andre. Ungdommen nå til dags altså…Fint for meg, for jeg bare heiv restene sammen på en tallerken dagen derpå, og fant sporenstreks opp verdens beste lunsj! Oj så godt! Og det sier jeg etter gårsdagens korsikanske matorgie…(mer om den siden).

Her er oppskriften på cirka mengden jeg hadde til lunsj:

OPPSKRIFT

2 dl pillede grønlandsreker

3 store grønne asparges

1/2 oransje paprika

en neve grønnkålblader

2 ts olivenolje

1/2 lime

1 ss miks av pinjekjerner, gresskar- og solsikkefrø

2 ts adjika (du kan bruke vanlig pesto tilsatt litt finhakket chili)

1/4 grønn squash

blomstersalt og nykvernet pepper

 

mock-up-foto_prodotti-trofie-8-sapori-

 

Tin og pill rekene, og bland dem med adjika i en bolle.

Knekk av nederste delen av aspargesen, og snitt i tre biter på skrå. Er den stor og litt trevlete ytterst, kan du også skrelle den med en aspargesskreller.

Rens og del paprikaen i 3 cm tykke skiver. Riv grønnkålen i passe store buketter. Skjær squash i tynne skiver.

Varm en grillpanne og smør den med 1 ts olivenolje. Grill først tynne skiver av squash på begge sider. Legg tilside. Grill deretter paprika. Tilsett aspargesbiter når paprikaen begynner å bli myk og varm. Tilslutt (når paprikaen begynner å bli litt brent) tilsetter du grønnkål, som bare skal ha noen sekunder for å bli knasende sprø og aromatisk.

Kok opp fusilli, som trenger opptil et kvarter for å bli al dente. (Passe kokt). Mine er en goumetvariant fra Italia, men du finner tilsvarende i norske delikatessebutikker. De er 1/2 cm tykke, tvunnede strimler med pasta, gjerne i ulike farger fra rødbet, blekksprut, spinat, gurkemeie med mer. Yummy!

Dander alt på en tallerken. Skvis over litt lime, salte, pepre, dryss over nøttefrømiks og NYT.

IMG_6324

One thought on “Spicy reker med fusilli og grillede grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *