Kos med eplemos

eliz (9)
Halvspist glass foran epletreet 🙂

Dette er noe av det mest nostalgiske jeg kan tenke meg i matveien. Vi har endelig fått epler på epletreet vårt, etter mange års venting! Jeg har dessverre ikke grønne fingre. Mange av eplene er skjemmet av skurv, eller hva det nå heter, men desto mer egnet til mos og desserter. Dette er Åkerøepler, og de egner seg tydeligvis svært godt til eplemos, for det er noe av det beste jeg har smakt! Har du ikke epler selv kan du gå på epleslang hos noen som har, men ikke selv gidder å plukke. Nedfallsepler er supre.

OPPSKRIFT:

1 kilo epler

300 gram sukker

2-3 dl vann

Kutt stilken og stygge merker, men la kjernehus og skall bli. Skjær i båter eller store biter. Legg i en tykkbunnet kjele med litt vann og en kanelstang om du vil. Kok opp til eplene er helt møre, og mos massen gjennom et dørslag eller annen grov sil. ( Nå har jeg fått tips om at de på Jernia har en gammeldags dings som sveiver mos på en måte. Jeg skal sjekke siden.)

Fyll på rene Norgesglass og bruk som pålegg, i desserter, på frokostblandinger eller i den fantastiske desserten Tilslørte Bondepiker! Oppskrift kommer.

 

4 thoughts on “Kos med eplemos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *