Tilslørte Bondepiker

eliz (7)

Verdens deiligste dessert med verdens kuleste navn 🙂 I England har de noe lignende de kaller Trifle. Lag den gjerne en dag før du skal spise den, for den er aller best når den har fått stått en stund. Egentlig er dette restemat der du bruker gammel loff og nedfallsepler. Du kan bruke mos av andre frukter og bær også. Vil du gjøre den sunnere kan du legge til havregryn eller byggryn i kavringen, og erstatte kremen helt eller delvis med kesam for eksempel. Men, her er den klassiske, syndefulle versjonen med fete og gode seterjenter!

OPPSKRIFT

2-3 dl knust søt kavring (eller ferdig strø)

1-2 ts kanel

4 dl eplemos

2,5 dl kremfløte, pisket

2 ts vaniljesukker (jeg lager eget med vaniljestenger som ligger i en krukke vanlig sukker)

eliz (3)

Istedetfor ferdig strø kan du smuldre gammel loff uten skorpe, og steke i meierismør med sukker og kaneldryss. Tørk og avkjøl. Ypperlig måte å bli kvitt gammel brød på!

Å lage egen strø og eplemos gjør hele forskjellen faktisk. Av og til bare koker jeg små eplebiter som jeg moser litt, for å få mer tekstur. Lager du mos istedetfor biter er det aller best, også fordi kjernehus gir litt mer distinkt smak (de fjernes under mosingen selvsagt).

Lag eplemos (se oppskrift)

Pisk fløten stiv.

Legg eplemos, kavring og krem lagvis i to omganger. Bruk gjerne en glassbolle, eller server i porsjonsglass.

ENJOY!

2 thoughts on “Tilslørte Bondepiker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *