Club 55 lunch i St. Tropez

20140920_191254
Havnen i St. Tropez, men spis lunchen på stranden

Nok en tur til Frankrike, og denne gang inkludert lunch på legendariske Club 55. Her er det ikke bare trendy, men enkelt, solrikt, avslappet, stemningsfullt og veldig god mat til en helt grei pris! Det er vel derfor de kan holde på kundene i flere generasjoner.  At Club 55 ligger i St. Tropez er ikke helt riktig. Det koster en taxitur på cirka 30 euro fra havnen, tvers over halvøya til Pamplonastranden, som på fransk heter Plage de Pampelonne. Her ligger klubbene på rekke og rad, den ene mer trendy enn den andre.

20140920_160230
Club 55 har en herlig strandbar på enden av denne moloen.

Yachtene dupper utenfor, og de beste klubbene henter og bringer båtfolket til og fra sine egne utstikkerbrygger, så alle som slanger seg under hvite kanvastelt på dyre madrasser kan se og bli sett av de rike, berømte, anonyme og wannebees. Et festlig skue! Her kan hvem som helst dukke opp med andre ord. Uansett, jeg var der på jentetur, og vi koste oss glugg!

eliz (3)
Côtes de Provence appellasjonen på egen husvin. Og den var svært god! Billigste på menyen, 33 euro flasken.

Området heter Ramatuelle, og produserer noen svært gode lokale roséviner og hvitviner. Vi bestilte først en magnum rosé til 94 euro. Ikkeno’ å si på den prisen altså. Til sammenligning koster en kopp capuccino 9 euro hos legendariske Senequier. Den røde kafeen midt på havnen i St. Tropez, med orkesterplass til megayachtene.

Men, tilbake til stranden. Jeg har ikke oppskrifter, men her er det mye inspirasjon å hente til egne luncher. Cluet er; Gjør det enkelt!

20140920_134048
Essensen av Rivieraen. Laang lunsj under solsilende tak.

Som en ristet blings med godt smør. Tykke skiver og nesten brent skorpe ble kjempegodt til vinen.

eliz
Genialt enkelt.

Og det var stor jubel rundt bordet da grønnsaksfatet kom! Hel blomkål, artisjokk, purre, gulrøtter, en bunt reddiker, sitron, digre bifftomater, neper, agurk… Sleng alt i et stort fat og tenk at dette er spiselig dekorasjon. Server kokte egg på en tallerken ved siden av, sammen med en hemmelig crudite saus. Den er visst kjent, og smakte majones, ansjos og antagelig sennep? Eller pepperrot? Vi falt pladask for den enkle duken i Manosqueblått.

Nydelig fisk! St. Pierre.
Fisk i grønn saus og med masse deilig grønnsaker.

På sånne steder er det lurt å bestille dagens rett (28 euro), og jeg valgte fisk. St. Pierre. Helt nydelig sammen med gulrotpuré, potetgrateng med selleri, ratatouille og en herlig urtesaus.

Moules frites nammenam
En fransk klassiker: Blåskjell med pommes frites.

En av jentene bestilte den franske klassikeren Moules Frites, blåskjellgryte med pommes frites. Blåskjellene kom med kremet hvitvinssaus.

Vi har spist flere steder i området, og dette er en av de beste.

Have fun in the sun!

One thought on “Club 55 lunch i St. Tropez

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *