Syltet gresskar

 (4)

Jeg digger Halloween. Fargesterke høstblader mot mørk asfalt gjenspeilt i skarp oransje og sort dekor. Thriller av Michael Jackson, vanvittig blodig sminke på likblek hud. Mørke kapper, spindelvev og en drøss superkreative snacks og retter, som edderkopplakris i oransje suppe for eksempel? Det er altfor lenge siden jeg var på Halloween-party selv. Muligens må jeg selv arrangere drømmefesten. Anyone? Det bor en heks inni meg som MÅ luftes snart!

DSC00173
Fra Halloween i N.Y.

I mellomtiden drasser jeg digre gresskar hjem fra butikken, finner den største kniven jeg har, og kjører knivbladet som en Frankenstein inn i det stakkars hodet. Skaver ut innmaten og klør meg i hodet etter idéer for hva jeg skal gjøre med hjernemassen i år. Suppe er gjort. Grillede flak er gjort. Gylden curry? Been there, done that. Pai…tja? I år ble det syltet gresskar. Knallgodt! Gresskar er forresten et av verdens mest potente superfoods. Bare så dere vet det. Indianerne visste det først. Når jeg ikke er heks er jeg skap-indianer.

OPPSKRIFT

500 gram gresskar, skåret i centimetertykke kuber

4 dl epleeddik

800 gram sukker

40 gram fersk ingefær, skrelt og skåret i store biter

15 nellikspiker

10 allehånde

2 små kanelstenger

 (1)

SLIK GJØR DU:

Bland alt i en gryte og kok til gresskarterningene er myke. Fisk dem opp med en hullsleiv og legg i et rent Norgesglass. Kok laken videre til den blir litt seig. Hell straks over i Norgesglasset. Legg på lokk og la stå et par dager før du smaker.

Fisk evt. ut de hele krydderne etterhvert, så smaken av dem ikke blir for dominerende.

Knallgodt som tilbehør til lammestek, kalkun og kanskje ost og salamier?

Vart du skræmt no? (fotos fra New York, Greenwich Village. De har verdens kuleste Halloweenopptog! 

DSC00175DSC00163

One thought on “Syltet gresskar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *