Hvit asparges med hollandaise

IMG_1271
Vårens delikatesse

Nå er de her! De berømte hvite aspargesene, som vokser under jorden. De syd-tyske sies å være de aller beste. Vi hadde en herlig middag igår, med litt sashimi, asparges, hollandaise og en salat som ble svært vellykket. Den kommer i neste bloggpost. Men først, asparges.

Brekk dem av nederst, der det virker naturlig å knekke av den hardeste, mest trevlede biten. Du bør ofte skrelle dem forsiktig også. Jeg bruker en dyp sautepanne for å koke dem i lettsaltet vann. De færreste har en høy nok kjele. Pass på så de ikke blir for myke. Det skal ta mellom 1-3 min.

Lag derfor Hollandaisesausen på forhånd. Det er også enkelt, og jeg bruker den klassiske oppskriften til Cordon Bleu,

  • 3 eggeplommer (eller 2 store)
  • 1 ss kokende vann per plomme
IMG_1249
eggeplommer og vann i vannbad

Vispes til skummende i cirka tre minutter i vannbad.

  • 175 gram klarnet smør tilsettes i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.

(Klarnet smør heter ghee og fåes i butikker som selger eksotiske varer, eller du smelter meierismør på svak varme. Når smøret er flytende vil melkeproteinene legge seg som hvitt bunnfall. Det klare smøret heller du ut i en tynn stråle).

IMG_1254

  • Smaksett med saften fra en halv sitron, salt og nykvernet pepper.
IMG_1265
Vakkert, enkelt og smakfullt

Hvitvin på druen sauvignon blanc er klassisk følge til asparges.

One thought on “Hvit asparges med hollandaise

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *