Anyone for Pimms?

IMG_1969

Den første gangen jeg ble servert Pimms var i Arendal, under offshore racing, og som gjest hos en av de finere familiene i byen. Pimms er nemlig en skikkelig high class drink, som serveres i bøttevis under Ascot og Wimbledon. Vertinnen var britisk, og serverte drinken på høyden med utsikt over pollen, ved siden av rugbrød med patè og cumberland sauce. Siden har vi alltid hatt en flaske Pimms stående til sommeren for å føle oss litt Gatsbyaktige.

Lenge var den kun å få kjøpt i utlandet, i likhet med Aperol, som på mange måter er Italienernes svar på britenes flammende sommercocktail. For ikke bare smaker den krydret forfriskende, den er lekker i fargen, som en varm solnedgang eller en saftig brennmanet (he he).

Men først litt historie. Pimms er noe av det mest erkebritiske du kan drikke, og ble laget av Mr. James Pimms som drev en østersbar på 1800-tallet. Drinken No.1 ble først servert i 1823, og er basert på gin og en rekke urter. Siden ble det laget ulike varianter, men No.1 er og blir favoritten.  Liker du GT er du definitivt klar for Pimms!

En ekte god Pimms er ikke overdynget med frukt, ei heller svak med for mye blandevann. (Og her synder visst mange…) Den skal ha minst 1/3 Pimms og 2/3 ingefærøl, eller «spritzy lemonade», og da anbefaler jeg Schweppes. Ha bare en skive eller to med agurk, topp med appelsin- eller sitronskive, og gjerne en myntekvast. Noen liker også å slenge et jordbær oppi. Personlig synes jeg jordbær bør serveres ved siden av. Alltid.

IMG_1961

OPPSKRIFT

  • Fyll to highball glass med et par isbiter
  • 1 del Pimms
  • 3 deler Schweppes sitron eller ingefærøl
  • 1-2 skiver agurk
  • 1 skive sitron og/eller appelsin
  • 1 myntekvast

Enjoy darlings!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *