Rømmebrød med trollkrem

IMG_3726

Nå er tyttebærene modne, og hva er vel bedre en trollkrem! Superlett og kjempegodt, spesielt på tradisjonsrike rømmebrød.

Forrige helg var vi innom Matstreif på Rådhusplassen. Det virket som halve Oslo var der, så populært var det! Det lover godt for alle ildsjeler som produserer smått og særdeles godt. Det var spesielt lange køer foran svelestekere. Vil du lage dine egne har jeg oppskriften her.

Folk smakte sterke og milde oster og salamier, saftig ribbe, syltet, bakt, nedlagt og tørket. I teltet for Matmerk møtte vi en gammel bekjent, som er annen generasjon erterbrød- og rømmebrødbaker på Gjøvik, kalt Holmen Crisp.

2015-09-20 at 17-00-37

Hun var så kjempesnill å gi meg en fantastisk fin gave, den vakre koboltblå glasskålen dere ser på bildet. Den er spesiallaget for rømmebrød av Gjøvik Glassverk, som er mest kjent for sine koboltblå apotekkrukker.  Siden jeg har aner fra Gjøvik, syntes jeg det var ekstra stas. Den skålen skal nok brukes til flere vakre matbilder! Norge har flere glassverk som holder svært høy kvalitet på det de lager. Tenk bare på Nøstetangen.

Erterbrødet skal jeg blogge om siden, men nå ble det rømmebrød, som gav trollkremen er perfekt match! Hadde blåbærlikøren min vært ferdig, så skulle den blitt drukket ved siden av.

IMG_3686_Fotor_Collage

Først må du en tur i skogen, og plukke mørkerøde, saftige tyttebær. Bildet er tatt mellom Finnerud og Glåmene i Nordmarka.

trollkrem

OPPSKRIFT ca 4 personer

  • 1 liten eggehvite (jeg brukte en halv, fra store organiske egg)
  • 60 gram sukker (jeg lar 1/3 være demerarasukker)
  • 2,5 dl tyttebær (frosne kan brukes også)
  • (2 ts druemolasse. Også kalt petimesi fra Hellas. Vanskelig å få tak i, så dette er bare GULLIMUNNs lille extratouch)

Legg alt i miksmasteren, og visp på stor kraft til du ser kremen blir luftig, og bare noen biter tyttebær synes.

IMG_3713

Server straks med rømmebrød, eller spis den alene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *