Spinat- og ricottapai med skogsopp

2015-11-13 at 11-39-26

Skipper’ns livrett gjør deg sterk, og sammen med italiensk ricotta og parmesan blir dette en sunn smaksbombe! Sopp er perfekt følge til.

Jeg har fått det for meg at jeg skal lage gnocchi, og den bør smake som den jeg fikk i Montalcino i Toscana for et par år siden. Med andre ord, et håpløst prosjekt. Mens jeg mislykkes med det ene forsøket etter det andre, leser jeg meg opp på alternative måter å lage den håpløse deigen på. Nå står det en gryte most gresskar på terrassen ute (mitt store kjøleskap i høstlige frostnetter), og forhåpentligvis skal det bli en bloggpost om nydelige oransje puter snart.

Igår forsøkte jeg spinat – og ricottagnocchi. De gikk i oppløsning under koking. Shit. Det var skikkelig nedtur. Slapp og sliten etter en lang løpetur samme morgen, med en kropp som for tiden sloss mot en virusinfeksjon, kapitulerte jeg og dro til Landhandelen for å kjøpe en pose Møllerens paideig.

Det var lurt. Den dyrebare mengden spinat, ricotta og parmesan ble tryllet om til en knallgod pai! Finner du ikke ricotta kan du bruke cottage cheese, men det blir ikke helt det samme altså. Prøv selv å smake forskjellen.

Blant årsakene til at jeg mislyktes med gnocchiprosjektet var at jeg brukte frossen spinat, for mye mel og ost i massen, og var generelt litt susete. Nå skinner derimot solen, kroppen har fått sovet mye, og en tålmodig hund venter på tur!

OPPSKRIFT

2015-11-12 at 16-59-00 (1)
Den opprinnelige gnocchideigen ble til paifyll 😉

FYLL

  • 1 pose (ca 450 gram)  frossen spinat, tines
  • 100 gram revet fersk parmesan
  • 1/2 boks (ca 125 gram) ricottaost
  • 1 egg
  • 1 ss hvetemel
  • s/p
  • en neve forvellet skogssopp til topping

Miks alt, med unntak av soppen, i mikseren, eller for hånd.

PAISKALL

  • 1 pose paideig
  • 75 gram meierismør i kalde terninger
  • kaldt vann

Følg anvisningen på posen, og kjevle ut på melet bakebord. Du kan selvsagt lage paideig fra bunnen av, men disse DIY-miksene inneholder noe som gjør dem svært enkle å jobbe med.

Dekk en paiform med deigen (du behøver ikke smøre den), og sørg for at du dekker kantene helt opp. Prikk med gaffel og forstek i oppvarmet ovn på 200C i fem minutter.

Ha i fyllet, topp med forvellet skogsopp, og stek videre i cirka 35 minutter, eller til du ser paikanten er passe gylden.

2015-11-13 at 11-39-41

Serveres lunken. En perfekt vegetarmiddag eller -lunsj, full av proteiner og vitaminer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *