Førjulsboost med vintersmoothie

2012-01-11 at 13-44-18
Vinteren 2014 var eventyrlig! Hva er vel bedre enn gammeldagse skiløyper mellom granleggene?

Vinteren lar vente på seg, og ute veksler det mellom vakkert frostvær og sørpete møkkavær. I dag er det sistnevnte værtype, som føles som et blylodd over hele sjelen. Da trengs det en kraftig boost!

Jeg blir så trett! Godt det er fredag og kosetid snart. Jeg trengte derimot en oppstiver (selv etter tre kaffekopper…), og slang sammen en smoothie som inneholder det meste av det beste for vinterkroppen. Den smaker kjempegodt, og har en burgunderlilla farge, som matcher årets julemote he he.

Den mørke fargen skyldes en spiseskje spirulina, som jeg har liggende, og må brukes opp. Spirulina lukter og smaker fælt, men smaken blir godt kamuflert i de andre ingrediensene. Ifølge forskning er havets grønnsaker fremtidens supermat, så her er det bare å teste i vei. Det er ikke klinisk bevist at spirulina har alle effektene folk ønsker, men det er utvilsomt næringsrikt. Banan er full av potassium for sunne muskler, i tillegg til en rekke andre flotte mikronæringsstoffer. Spinat er helt på topp av supermat. Biolaen har viktige bakteriekulturer for fordøyelsen, i tillegg til ekstra D-vitamin.

Jeg hadde oppi frosne bær fra den fantastiske bærsesongen vi har hatt, og både blåbær og tyttebær er forebyggende mot kulderelaterte infeksjonssykdommer.

Har du ikke selvplukk, finnes det store økonomiposer med frosne skogsbær på super’n. Uten tilsetninger av noe slag. Mengdene jeg har her er cirka, da jeg slumpet uten å måle.

GULLIMUNNS supersunne VINTERSMOOTHIE (to store glass)

  • 1 banan
  • 1 stor neve blåbær
  • 1-2 ss tyttebær
  • 1/3 (stor) pose ferske spinatblader
  • 1 ss spirulina (valgfritt)
  • 2 dl skummet melk
  • 1,5 dl Biola bringebær med D-vitamin (drikkeyoghurt)

Bland alt i blenderen, og nyt god smak for god helse!

2015-12-04 at 12-32-06
Jo mer moden bananen er, jo søtere er den. Bærene has frosne oppi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *