Vitaminbombe for vinterbarn

2016-01-27 at 10-23-48 (1)

Januarsliten? Lag en deilig vitaminboost! Denne smoothien er som skapt for skiløpere 🙂 Den inneholder mye C-vitamin for b.l.a. å hindre infeksjoner under hard trening. Masse kalsium (kalk) for muskler, hjerte og nerver. Ikke minst A-vitamin mot tørr hud og for øynenes helse. 

Grønnkål er tingen! Supergrønnsaken som har fått sin renessanse de siste årene. Full av vitaminer, mineraler, kostfiber, helsebringende plantestoffer og samtidig fattig på kalorier. 100 gram grønnkål inneholder blant annet mer kalsium enn én desiliter melk. Kalsium kan ikke dannes i kroppen, og må tilføres via mat og drikke. Kalsium utgjør cirka halvparten av mengden mineraler i kroppen, og er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt. I tillegg er det et viktig komponent i alt støttevev.

Ikke nok med det, grønnkål troner høyt på listen over grønnsaker som virker forebyggende på flere typer kreft, og spesielt lungekreft. Selv om supergrønnsaken kan brukes på samme måte som spinat, inneholder den nesten dobbelt så mye av antikreftstoffet karotenoid som sin krusete bror.

Så har vi appelsin. Den gode gamle C-vitaminbomben, som vi trenger mye av nå på vinteren. Visste du at C-vitamin i pilleform ikke virker? Vitaminer får du alltid på best måte den naturlige veien, gjennom et variert kosthold.

Ananas inneholder mye A vitaminer (flott for huden!) og en god del C vitaminer den også. Dessuten inneholder ananas også bromelin, som er et proteinspaltende enzym. Det hevdes at dette kan hjelpe enkelte med fordøyelsesprosessen.

Blander du alt dette i en blender, får du dermed en super vitamindrikk som smaker himmelsk. Grønnkål, som ofte smaker bittert, blir bare nydelig sammen med de to fruktene. Glimrende erstatning for andre, mer usunne, juicer. La barna få den!

OPPSKRIFT (2 store glass, tilsammen ca. 260 kcal)

  • 1 boks ananas i juice (uten tilsatt sukker)
  • 1 nypresset appelsin (ta gjerne med litt fiberholdig fruktkjøtt)
  • et par/tre grener grønnkål
  • ca. 1 dl vann

Legg alt i en blender, inkludert juicen fra ananasboksen, og miks i cirka ett minutt. Om du vil ha den kaldere kan du legge i et par isbiter også. Blir den for tykk har du i mer vann.

Enjoy!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *