Indianergodkjent Guacamole

2016-03-30 at 11-21-59

Det florerer med uekte guacamole, spesielt på super’n. For det første skal det ikke være rømme i den. Det må smake koriander, lime og chili. Her er den utrolige anekdoten bak min variant.

Oppskriften fikk jeg av forfatteren Torgrim Eggen for endel år siden. Han hadde, på sitt sedvanlige grundige vis, saumfart Mexico etter ekte vare. Husker ikke hvilken bok han skrev etterpå.

Siden skulle jeg få bekreftet at dette holdt mål.

En av de mest utrolige episodene i mitt omflakkende yrkesliv, er da jeg ble hyret som PR-sjef for en gjeng indianerhøvdinger. Det vil si, de var «elders», som faktisk står over høvdingene i rang. Kloke, vise menn fra de største gjenværende stammene. De kom til Norge i år 2000, for å møte noen av våre «elders», og holde noen spesielle ritualer. Vi lot dem blant andre møte Arne Næss sr., Indra Lorentzen og Erik Dammann. (Vi, bestod av Haakon Bull-Hansen, Kari Gjæver Pedersen og meg. The magic three!)

sioux

Årsaken til ritualene, var at Mayakalenderen hadde spådd at folket i nord (altså oss) skulle være verter for et slags overgangsrituale til en ny epoke. Det inkluderte å lage en vortex, tenne bål og masse mystifisme. Kommandanten på Akershus Festning var så vennlig å gi oss fri adgang til Karpedammen. Der foregikk det.

Jeg fikk bidra til vortexen med store buketter markblomster fra Nordmarka i bestemte farger. Vi holdt også et par selskaper for dem, og da serverte jeg denne guacamolen, for at de skulle føle seg litt hjemme i matveien. Den ene avokadoen var ikke helt moden, så jeg strevde fælt med å få den most/hakket smått nok. Det bidro til en herlig tekstur og smak.

De sa det var den beste de hadde smakt noensinne! Jøsses. Guttene mine og jeg ble velsignet av den tauseste og flotteste av dem.

Hver gang jeg ser en ørn, tenker jeg at det er Siouxen som våker over oss.

EKTE MEKSIKANSK GUACAMOLE

  • 2 modne avocadoer  (typen Hass er best)
  • saften av 2-3 lime
  • 1 mellomstor tomat, finhakket
  • så mye chili du liker
  • 2 ss finhakket fersk koriander
  • 1 ts salt
  • pepper (1/4-1/2 ts)

Alt mikses i food processor, men ikke altfor fint. Det skal se ut som du har most den for hånd. (Gjør gjerne det!)

Spises til mye, blant annet ekte taco, som det kommer oppskrift på senere. Guacamole er en sunnhetsbombe, og bør spises ofte for vakker hud, blant annet.

ENJOY!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *