Grillet lammeskank med anis og løksaus

2016-08-04 at 18-45-25

En delikatesse av de store! Lammeskanken blir mør, saftig og svært smakfull med denne supre metoden. 

Jeg er litt lei av at enkelte butikker skal ferdigmarinere alt de har av grillkjøtt. Det blir lite utvalg igjen for oss som enten vil ha rent kjøtt, eller marinere selv. Det er jo halve moroa med å lage sin egen mat! Det jeg fant av umarinert lam i butikken her om dagen var lammeskanker. Hvorfor ikke, tenkte jeg. Mottoet er: ALT kan grilles. Regelen er: Er det store stykker bør de indirekte grilles, og kanskje stekes litt på forhånd. Etter litt leting på nettet, fant jeg ut at lammeskanker tåler mye smakstrøkk, så her var det bare å finne noen artige smakskombinasjoner. Sausen ble så god at gutta måtte slurpe i seg hver dråpe! Bedre kompliment får man jo ikke som kokk:-)

OPPSKRIFT (2 personer)

 • 1 lammeskank per person
 • 1 ss smør
 • 1 ss olivenolje
 • 1 anisfrø
 • 2 store sjalottløk
 • 1 dl soyasaus (saltfattig)
 • 2 ss worchestershire sauce
 • 1 ts sitronsaft
 • 1 ts pikant italiensk pastakrydder (med chili)
 • 1 ts sukker eller honning

Smelt smør med olje i en tykkbunnet stor gryte, og stek finhakket løk med anis på middels varme til løken er myk. Tilsett resten av ingrediensene. Pass på at du snur lammeskankene et par ganger, så de blir likt stekt rundt det hele.  Sett på lokk å la steke i cirka 10 minutter.

2016-08-04 at 18-47-19Legg skankene i tykk aluminiumsfolie, med sausen. Lag et knyte, slik at åpningen er i toppen for å hindre at sausen drypper. Grilles på indirekte varme med lokk i cirka en time, til kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre.

Server med nykokte poteter, gulrøtter og salat.

2016-08-04 at 18-46-03Her har jeg laget en ekte gresk choriatiki (landsbysalat)

2016-08-04 at 18-49-18
Sausen er digg å mose poteter i!

 

 

2 thoughts on “Grillet lammeskank med anis og løksaus

 1. Kun 1 anisfrø?
  Når det står midt i sausbeskrivelsen at man må huske å snu skanken, betyr det når du har den på grillen, eller skal den stekes i sausen først, på panna?

  1. Hei! Beklager sent svar! Når jeg har den på grillen. Lenge siden jeg lagde den, men mener den bare ble laget på grill. Knallgod!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *