Sommersalat med parmaskinke, vannmelon og feta

2016-08-13 at 17-21-40Litt lat? Mektige salater er superdeilig på en varm dag når andre aktiviteter frister mer enn matlaging. Raskt, enkelt og fullt av gode smaker. Lekker å servere er den også. Oppskriften må jeg kreditere Sissel, vår fabelaktige franske turistsjef i Atout France. Denne sprudlende damen har studert i Lyon, og da blir matkyndighet en automatisk bieffekt, skulle jeg tro.

LES: LYNTUR TIL LYON

«Denne har jeg servert i hele sommer», sa hun til meg, en dag vi lagde lunsj sammen. Jeg ble også frelst på kombinasjonen av salt, fet, søtt, syrlig og friskt! Leskende i varmen. Knert en god hvitvin, eller rosé, og NYT en deilig dag i solen. Perfekt til lunsj når du får gjester.

OPPSKRIFT:

  • Noen skiver god Parmaskinke (eller annet god spekemat)
  • 1/4 båt vannmelon i terninger
  • 1 pakke god fetaost, i terninger eller smuldret
  • 1 liten fennikkel, i tynne skiver
  • 1 lime
  • 1 kurv jordbær, skåret i skiver
  • 1 pakke minitomater, delt i to
  • en neve ferske basilikumblader
  • fin olivenolje

Begynn med å kutte fennikkelen, og legg den til marinering i limesaft mens du gjør resten.

Skjær opp grønnsakene og frukten. Lag ruller, eller strimler av skinken. Dandér alt på et stort fat. Ringle over olivenolje, dryss over basilikumblader, og gjerne gressløk og det grønne dillaktige fra fennikkelen. Dryss over fetaost og server.

IMG_3353Focaccia, eller annet godt brød, er nydelig til!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *