Sensommerens beste grillmat

grillingIngen sommer uten masse grillmat! Grilling er perfekt til det aller meste. Både sosialt, enkelt og sunt. Utfordringen er å variere menyen, ikke sant? Her er noen smakfulle tips. Vi har fortsatt mange fine utedager foran oss!

SVINENAKKE I ASIATISK DRAKT

2016-08-19 at 18-46-23Dette er en utrolig fin delikatesse! Svinenakke er mørt og godt som få. Veldig grei å marinere i sterke, spennende smaker. Svin tåler en trøkk. Jeg slumper, så her er det bare å prøve seg frem.

MARINERING

 • 1 ss Worchestershire saus
 • 1 ss Hoisin saus
 • 1,5 dl soyasaus (saltfattig)
 • 1 dl vegetabilsk olje
 • 1 ss honning
 • 2 ts raspet fersk ingefær
 • nykvernet pepper
 • finakket chili og hvitløk etter smak

Del den i to på langs, og grilles på sterk varme i cirka 5 min. uten marinade (den vil svi seg). Skift over til en sone med svak indirekte varme. Begynne å stryke på marinering på alle sider. La den stå her i opptil 20 min.

Når du mener den er ferdig (rosa inni, bruk gjerne termometer), legger du den til hvile på risten øverst i gassgrillen, eller til siden under aluminiumsfolie.

LAMMECARRÉ

2016-07-26 at 21-12-57

2016-07-26 at 21-14-33

Ikke gjør noen ting med den, annet enn å skjære den opp i skiver så hver porsjon får sitt bein.  Legg den på grillen, over sterk varme 250C, 4-5 min på hver side. Servér, sammen med godt salt og pepperkvern. La kjøttet smake rent, og tilbehøret ta seg resten av smaksregisteret.

GRILL EN GRØNNSAK2016-07-23 at 18-15-47Skjærgårdsløk og gulrøtter er nydelig sammen med italiensk gremolata, som er en miks av raspet sitronskall, hakket bladpersille og hvitløk. Smør litt olivenolje på grønnsakene før du griller dem, så blir de enda bedre!

2016-08-19 at 18-47-11

Her har jeg skrelt og skåret en søtpotet i skiver, som er penslet med litt god olivenolje. Det er alt. Dryss gjerne på litt godt blomstersalt. Blir knallgodt, og smaker nesten som chips.

Ved siden av ligger gulrøtter, som er skåret i to, før de har fått litt salt og pepper, olivenolje, ristet spisskummin og en dash sitron. Pakk dem inn i aluminiumsfolie, og legg på grillen i rundt ti minutter. (Istedetfor spisskummin kan du bruke en urtemiks).

BREKKBØNNER I TOMATSAUS2016-08-19 at 18-39-54

 • Gule og grønne aspargesbønner, også kalt brekkbønner
 • 1 liten boks tomatpuré
 • 1 fedd hvitløk
 • 1-2 ss olivenolje
 • s/p

Legg bønnene i en dyp stekepanne med litt vann og 2-3 ss olivenolje. Kokes til nesten møre. Tilsett en liten boks tomatpuré (jeg bruker den minste til Eldorado, best-i-test faktisk), sleng i litt finsnittet hvitløk og surr i vei til tomatsausen er tykk. Serveres i pannen.

POTETSALAT

LUN POTETSALAT

 • 1 liten pose nypoteter
 • 2 ss marinert, tørket tomat i strimler
 • 1-2 ss gressløk, og/eller persille, timian og andre urter etter smak
 • 1/2 løk i fine strimler eller hakket
 • 1 ss olivenolje og/eller smør
 • Maldonsalt og nykvernet pepper

Kok opp vann. Tilsett små nypoteter, å la dem syde på svak varme til nesten ferdigkokt. Hell av vannet. Tilsett en klatt smør og/eller olivenolje, finhakket rødløk, litt finstrimlet marinerte tørkede tomatskiver, ferske urter (timian, bladpersille eller Herbes de Provence er knallgodt), og la de få litt mer varme, mens du av og til rister på kjelen med lokk, så alt blander seg fint. Når potetskallene er gylne er de ferdige. Dryss over gressløk og grovhakket bladpersille.

Yummy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *