Knallsunn sjokolademousse med banan, dadler, avokado og kokosvann

allers-020Gisele Bündchen sverger til den. Proppfull av vitaminer, proteiner og mineraler som gir styrke til muskler og gusten vinterhud. Perfekt treningsmat.

Gisele spiser seg vakker :-) Foto: The Telegraph
Gisele spiser seg vakker 🙂 Foto: The Telegraph

Denne sunnhetsbomben tar det deg bare fem minutter å lage. Kan det bli bedre? Jeg vurderer å spise den hver dag, ved siden av min andre sunnhetsbombe: Tilslørte Amazoner

Oppskriften har jeg fra Gisele Bündchen, som har sagt mye rart om sunnhet (det meste kan du dessverre ikke stole på), men akkurat denne retten er vitenskapelig holdbar som supersunn.

allers-023

OPPSKRIFT 2 porsjoner

  • 1 banan (gjerne litt brun, da er den søtest)
  • 1 avokado
  • 1 dl kokosvann
  • 1 ss bakekakao (eller annen mørk, ren sjokolade)
  • 3 dadler, uten stein.

Ta ut steiner, skrell og kutt alt i biter. Kjør det hele på full guffe i en kjøkkenmaskin eller blender i rundt fem minutter. Spe med mer kokosvann om den blir for tykk (avhengig av størrelsen på bananen).

Det er alt!

LES OM GULLIMUNN FOR IDRETTSHELTER!

Yummy!

SPENNENDE FAKTA OM NÆRINGSINNHOLDET 🙂

bananas-equal-exchange-male
Foto: Food is Power

Banan

Spesielt mye kostfiber, vitamin B12 og kalium. Dette er spesielt bra for fordøyelsen, musklene og blodtrykket. En banan inneholder rundt 100 kcal. Banan er noe av det beste du kan spise som mellommåltid og som treningssnacks.

Avokado

Blir kalt spiselig ansiktskrem, fordi den inneholder en rekke essensielle flerumettede fettsyrer som styrker huden best innenfra. Den er også svært rik på kalium (potassium) som er ypperlig for alle som trener styrke. Rik på spesielt vitaminene K, C, B5, B6, E og folat, En stor avokado inneholder rundt 160 kcal.

young-coconut-and-coconut-water-in-a-glass

Kokosvann

Vannet er så rikt på næring, at det gis nyfødte når mor av en eller annen grunn ikke kan amme i land der kokosnøtter vokser i rikelig monn. Kokosvann er spesielt rikt på magnesium, kalium (potassium), mangan og vitamin C. 1 dl inneholder kun 19 kcal

dates

Dadler

Da jeg bodde i Dubai, fikk jeg vite av en beduin at syv dadler kunne holde dem gående i dagevis under ørkenvandringer. Verdens beste energy bar! Derfor har jeg alltid med meg dadler når jeg løper lange skirenn, som Holmenkollmarsjen (56 km) og andre langturer. Da trenger jeg kun saft ved siden av, og kommer tidlig i mål he he.

Dadler er også rike på kalium (potassium), fiber, jern og en rekke plantestoffer,  som visstnok skal kunne være gunstig for fertilitet (fruktbarhet). Ikke minst har dadler svært lav GI, tross sødmen, og derfor bra for blodsukkeret. Sist men ikke minst, dadler er svært rike på antioksidanter. Superbra for magen, muskler, beinbygningen, forebyggende mot ulike kreftformer og mye mer. En daddel gir ca. 65 kcal.

allers-022

Kakao (ren, usøtet) 

En av verdens mest næringsrike råvarer! Over 800 bioaktive komponenter. Også rik på flavanoider, kalium (potassium), magnesium, sink, protein, fiber, jern, kobber og mangan. Kakao er også et afrodisiak. Listen over flotte næringsstoffer og ditto helsegevinster er laaaang!

 

 

One thought on “Knallsunn sjokolademousse med banan, dadler, avokado og kokosvann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *